Szerző: Koi Tamás

2021. február 1. 11:55

Tíz éve nem látott szinten a marzs az Ericssonnál

Pénzügyi szempontból remekelt a tavalyi utolsó negyedévben Svédország legnagyobb IT-multija, az Ericsson, mely az előzetes elemzői várakozásokat lényegében minden aspektusból túlszárnyaló eredményt jelentett.

Múlt pénteken közzétette tavalyi utolsó negyedéves üzleti eredményeit a svéd Ericsson. A távközlési, azon belül is elsősorban mobilhálózati berendezéseket fejlesztő és gyártó multi minden szempontból felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat az év utolsó hónapjaira vonatkozóan, legfőképpen annak köszönhetően, hogy a kínai versenytársakat korlátozó amerikai szankciók egyre több szövetséges országban hozzák nehéz helyzetbe a cég riválisait, így elsősorban a Huawei Technologiest.

A svéd gyártó a december végén záródó üzleti negyedében összesen 69,6 milliárd svéd korona (kb. 8,28 milliárd dollár) árbevételt termelt, 5%-kal meghaladva az előző év azonos időszakát. A működési profit ennél is nagyobb arányban, 6,5 milliárd svéd koronáról 11 milliárd svéd koronára (kb. 1,3 milliárd dollár) nőtt, egyben jelentős mértékben túlszárnyalva az előzetes elemzői várakozásokat, melyek 8,58 milliárd koronás eredményt prognosztizáltak.

ericsson-suburban-mast-d-5g-high

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég bruttó eredményhányada ezzel meghaladta a 40,6%-ot, vagyis az Ericsson nyereségességi mutatói nagyjából a tíz évvel ezelőtti szinten állnak, sikeresen kievickélve a 2017-es mélypontról. Az Ericsson ma már egyértelmű piacvezetőnek állítja be magát az 5G-s hálózatok beszállítói versenyében, miután a tavalyi negyedév végén a cég 127 megkötött beszállítói szerződést jegyzett partnereivel, illetve globálisan 79 mobilhálózatban (köztük a Magyar Telekomnál) működik már Ericsson-alapú 5G-s infrastruktúra.

A cég egyik legjobban jövedelmező piacán, Ázsiában ugyanakkor rövid távon kritikussá válhat a helyzet, miután a kínai kormány kilátásba helyezte, hogy potenciális lépéseket tehet válaszul a svéd hírközlési hatóság Huawei-t érintő korlátozásaira. A korlátozásokkal szemben korábban az Ericsson is felszólalt, kiemelve, hogy elkötelezett híve a szabad versenynek, mely a piac fejlődésének egyik legfőbb mozgatórugója.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.