Szerző: Koi Tamás

2021. július 27. 13:09

Ki kell javítani a Google járat- és szálláskeresőjét

Két hónapot adott az Európai Bizottság és két nemzeti fogyasztóvédelmi szerv a Google-nek arra, hogy megfelelően tüntesse fel a hotel- és járatkeresési találatoknál feltüntetett árakat, a szervezetek emellett további jogkövető lépésekre is felszólították a keresőcéget.

HIRDETÉS

Hétfőtől számítva két hónapja van arra az Alphabet kereső-üzletágának, a Google-nek arra, hogy az európai jogszabályoknak megfelelő módon megváltoztassa bizonyos, tematikus keresőtalálat-listázási gyakorlatát, emellett részletes tájékoztatót tegyen közzé a fogyasztók számára, mely tartalmazza, hogy a találatokat hogyan rangsorolja a cég, hogyan lehet megkülönböztetni azokat a találatokat, melyekért fizettek.

Az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi szerve, illetve a holland Piacfelügyeleti és Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a belga Gazdaságfelügyeleti Főigazgatóság által jegyzett levélben a repülőjáratok keresésénél megjelenő Google Flights, valamint a szálláskereső Google Hotels találati listája kapcsán szólították fel a szervezetek jogkövető magatartásra a céget.

google_flights

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A fogyasztóvédelmi szervek álláspontjukban leszögezik, a Google keresője által feltüntetett szállásdíjaknak és repülőjegy-áraknak tartalmazniuk kell minden járulékot és adót, emellett az alapdíjakat (melyekből a különböző kedvezményeket érvényesítik a cégek) is egyértelműen tartalmazniuk kell a megjelenített ajánlatoknak.

A fentieken túl a Bizottság arra is felszólított a Google-t, hogy vizsgálja felül a Google Store működési feltételeit, mivel az előzetes vizsgálatok alapján úgy tűnt, az bizonyos kereskedők esetében a felek jogai jelentős egyenlőtlenségeket mutatnak.

A levélben szerepel továbbá az is, hogy a Google-nek a fogyasztóvédelmi hatóságok bejelentését követően a jelenleginél gyorsabban kell eltávolítania a jogsértő tartalmakat (találatokat) a keresőjéből.

Az ilyenkor szokásos ügymenet részeként a Google-nek a levél alapján önkéntes változtatási javaslatokat kell tennie, melyeket ha nem tart elégségesnek a fogyasztóvédelmi hatóság, további kötelezettségeket írhat elő, illetve szankcióval is élhet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.