Szerző: mz

2000. november 14. 20:13

Comdex: kamera, szkenner, egér egyetlen tollban

A C Technologies AB, mely elsősorban tenyérnyi méretű, képfelismerő technológiákon alapuló beviteli eszközöket fejleszt, bemutatta Magic Stick névre hallgató készülékét. A Magic Stick egyelőre még csak prototípus, amolyan koncepció, hiszen egyedülálló módon egy digitális kamera, egy PC-s toll és egy egér található egy mindössze filctoll méretű egységben; mindez pedig Bluetooth technológiával kommunikál.

A Magic Stick öt fő részből áll, egy processzorból, memóriából, az elemből, a kamerából és a Bluetooth egységből. A készüléket ennek köszönhetően számos dologra használhatjuk, például szövegek felett elhúzva karakterfelismerésre - és a beolvasott szöveg tárolására, szerkesztésére, PC-re való továbbküldésére -, vagy akár vonalkódok olvasására és tárolására. Ha kedvünk úgy tartja, valamilyen mintás felületen írhatunk is vele, illetve egérként vagy szkennerként is használhatjuk asztali számítógépünkhöz - azaz képeket, szövegeket olvashatunk be vele.

Ha névkártyák adatait olvassuk be a készülékkel, az adatokat azonnal továbbküldhetjük egy PDA-ra vagy mobiltelefonra, ahol a nevek és számok megfelelő módon, például egy virtuális névjegykárya-gyűjteményben tárolhatók. Ha egy webcímre lennénk kíváncsiak, elég elhúzni fölötte a tollat, a címet a PDA vagy telefon WAP böngészőjének továbbítva máris kapcsolódhatunk a szerverhez.

A Magic Stick tömeges gyártása 2001 végén kezdődhet meg. A cég addig tárgyalásokat folytat a számítástechnikai és telekommunikációs ipar képviselőivel, világszerte javítva jelenlétét - és nyilván előkészítve a terepet saját termékének.

a címlapról

csak nevesítve

0

Biztonságosabb lesz a Google Meet

2020. július 14. 12:03

Bejelentkezés nélkül nem lehet majd meetingekhez csatlakozni az oktatási célú csomagokban.