Szerző: Koi Tamás

2021. június 15. 09:46

Globális műholdas tényezővé válik a 4iG

Újabb jelentős tulajdonszerzési megállapodás kapujában áll a 4iG, mely a mai napon bejelentette, hogy két leányvállalatával együtt előzetes megállapodást kötött az izraeli SpaceCom műholdas cég többségi tulajdonának megvásárlására.

Globális fókuszú, távközlési műholdakat üzemeltető társaságban szerezhet idén többségi tulajdont a 4iG Nyrt. A cég mai közleményében bejelentette, hogy két leányvállalatával, a korábbi akvizíciós eljárások során megszerzett Hungaro Digitellel és a Carpathiasattal karöltve előzetes megállapodást kötött az izraeli Space-Communications Ltd-vel (SpaceCom) a társaság 51%-os részvénycsomagjának megszerzésére.

A SpaceCom négy geoszinkron műholddal rendelkezik, illetve üzemeltet is ezeket különböző orbitális pozíciókban (AMOS 3, AMOS 4, AMOS 7 és AMOS 17). Az izraeli társaság világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek. A 65 munkavállalóval rendelkező SpaceCom részvényeivel a Tel-Avivi Értéktőzsdén kereskednek. A társaság árbevétele 2020-ban 88 millió USD, EBITDA-ja pedig 52 millió USD volt. A társaság jelenleg 300 millió USD értékű szerződésállománnyal rendelkezik.

amos17_spacex_falcon9
az amos 17 a spacex falcon 9 hordozórakétán a start előtt

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az előzetes megállapodás értelmében a 4iG és leányvállalatai a zártkörű tőkeemeléssel abszolút irányító többségi tulajdont szereznének az izraeli társaságban. Az akvizíció megvalósítása érdekében a 4iG megkezdi a céltársaság átvilágítását, melynek augusztusra várható eredménye alapján tehet végleges ajánlatot SpaceCom 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére.

A 65 millió USD értékű tranzakció zárása 2021. őszére várható, melynek előfeltétele, hogy a tulajdonszerzéshez a társaság közgyűlése, és az izraeli Kommunikációs Minisztérium is hozzájáruljon.

A SpaceCom Magyarországon is rendelkezik ügyfelekkel, az egyik legjelentősebb partner éppen a Magyar Telekom, melynek mintegy 200 ezres Sat TV ügyfélbázisa a SpaceCom AMOS 3 műholdján keresztül jut televíziószolgáltatáshoz. 

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról