Szerző: Koi Tamás

2021. június 15. 09:46

Globális műholdas tényezővé válik a 4iG

Újabb jelentős tulajdonszerzési megállapodás kapujában áll a 4iG, mely a mai napon bejelentette, hogy két leányvállalatával együtt előzetes megállapodást kötött az izraeli SpaceCom műholdas cég többségi tulajdonának megvásárlására.

Globális fókuszú, távközlési műholdakat üzemeltető társaságban szerezhet idén többségi tulajdont a 4iG Nyrt. A cég mai közleményében bejelentette, hogy két leányvállalatával, a korábbi akvizíciós eljárások során megszerzett Hungaro Digitellel és a Carpathiasattal karöltve előzetes megállapodást kötött az izraeli Space-Communications Ltd-vel (SpaceCom) a társaság 51%-os részvénycsomagjának megszerzésére.

A SpaceCom négy geoszinkron műholddal rendelkezik, illetve üzemeltet is ezeket különböző orbitális pozíciókban (AMOS 3, AMOS 4, AMOS 7 és AMOS 17). Az izraeli társaság világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek. A 65 munkavállalóval rendelkező SpaceCom részvényeivel a Tel-Avivi Értéktőzsdén kereskednek. A társaság árbevétele 2020-ban 88 millió USD, EBITDA-ja pedig 52 millió USD volt. A társaság jelenleg 300 millió USD értékű szerződésállománnyal rendelkezik.

amos17_spacex_falcon9
az amos 17 a spacex falcon 9 hordozórakétán a start előtt

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az előzetes megállapodás értelmében a 4iG és leányvállalatai a zártkörű tőkeemeléssel abszolút irányító többségi tulajdont szereznének az izraeli társaságban. Az akvizíció megvalósítása érdekében a 4iG megkezdi a céltársaság átvilágítását, melynek augusztusra várható eredménye alapján tehet végleges ajánlatot SpaceCom 51 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére.

A 65 millió USD értékű tranzakció zárása 2021. őszére várható, melynek előfeltétele, hogy a tulajdonszerzéshez a társaság közgyűlése, és az izraeli Kommunikációs Minisztérium is hozzájáruljon.

A SpaceCom Magyarországon is rendelkezik ügyfelekkel, az egyik legjelentősebb partner éppen a Magyar Telekom, melynek mintegy 200 ezres Sat TV ügyfélbázisa a SpaceCom AMOS 3 műholdján keresztül jut televíziószolgáltatáshoz. 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.