Szerző: Koi Tamás

2021. február 23. 13:21

Jelentős műholdas tényezővé válna a 4iG

Többségi tulajdont szerez a Hungaro DigiTel Kft-ben a 4iG, mely ezzel az ország, illetve a régió meghatározó műholdas infrastruktúra-szolgáltatójává válhat majd.

HIRDETÉS

Két jelenlegi tulajdonosával kötött üzletrész-adásvétel keretében többségi tulajdont szerezne a 4iG Nyrt. a Hungaro DigiTel Kft-ben, Magyarország vezető, és a térség egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában - jelentették be a felek kedd délelőtt. Az Antenna Hungáriával és a nemzetközi hátterű Alpac Capital SA kezelésében lévő Portuguese Telecommunication Investments Kft.-vel kötött előzetes megállapodás értelmében előbbi meglévő, 50%-os üzletrészének a felét, utóbbi a teljes üzletrészt értékesítené a 4iG-nek.

A tranzakció a 4iG témában kiadott közleménye szerint a hazai műholdképesség fejlesztése mellett további stratégiai célokat is szolgál. A nagyvállalatok szándéka szerint, a hazai műholdas kommunikációban egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó Hungaro DigiTelen keresztül valósítanák meg közös expanziós stratégiájukat a hazai és a régiós távközlési piacon.

dish-11m

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A 4iG és az Antenna Hungária már korábban közölték, hogy partneri együttműködésre lépnek egy új, tisztán magyar tulajdonú műholdas távközlési cég, a CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. létrehozásában, azzal a céllal, hogy Magyarország 2024-re saját távközlési és kutatási célokra szolgáló műholdat állíthasson pályára. A közlemény arra is utal, hogy a Carpathiasat kapacitásának jelentős részét a Hungaro DigiTel fogja kapni, illetve vélhetően továbbértékesíteni új és meglévő partnereknek.

Az 1990-ben alapított Hungaro DigiTel Kft. saját infrastruktúrával (földi műholdas feladóállomás) rendelkező távközlési szolgáltató, amely különböző telekommunikációs megoldásokat – távközlési hálózatok kiépítését, felügyeletét és üzemeltetését – végez műholdas, úgynevezett VSAT (Very Small Aperture Terminal) technológia alkalmazásával. A jelenleg 45 főt foglalkoztató társaság 2020. évi árbevétele meghaladta a 5,2 milliárd forintot, EBITDA-ja 3,1 milliárd forint volt.

A társaság ügyfelei közt többek közt távközlési cégek (Magyar Telekom, DIGI/Invitel MVM Net), kormányzati szervezetek, egyéb, állami tulajdonú nagyvállalatok (Szerencsejáték Zrt.), bankok (OTP) és olajcégek (Shell, Agip) valamint médiavállalatok találhatók.

A 4iG keddi bejelentése szerint a több lépésben megvalósuló ügylet az üzletrészek értékelését, a végleges adásvételi, illetve apportszerződés megkötését, továbbá a Gazdasági Versenyhivatal versenyjogi eljárását követően, áprilisban zárulhat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.