Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 14:10

Jön a Foxconn-Stellantis vegyesvállalat

Vegyesvállalat alapítási szándékát jelentette be kedden az elektronikai gyártóiparban érdekelt tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry) és a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis.

Vegyesvállalat létrehozásáról szóló, nem kötelező érvényű megállapodást írt alá kedden a főként elektronikai termékek bérgyártására specializálódott, egyebek mellett iPhone-okat is gyártó tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry), illetve a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Fiat-Chrysler és a PSA-csoport egyesülésével létrejött Stellantis. 

A két cég a megállapodás részeként 50-50 százalékos tulajdonrészt képvisel majd a Hollandiában bejegyzett Mobile Drive-ban, melynek fő profilja az autókhoz készült egyedi infotainment és telemetikai rendszerek, valamint az ezekhez tartozó felhős szolgáltatóközpont fejlesztése, illetve üzemeltetése lesz. A vegyesvállalat az elképzelések szerint független autóipari beszállítóként venne részt a jövőben az autógyártók által kiírt tendereken.

stellantis_foxconn_mobile_drive

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Mobile Drive komplett megoldásként hardvert, illetve szoftverhátteret egyaránt szállítana jövőbeli partnerei számára, utóbbi részét képezhetik különféle MI-specifikus megoldások, 5G-s mobilhálózati kommunikációs platformok és különféle smart cockpit megoldások.

A Foxconn és a Stellantis tavaly kezdett közeledni egymáshoz, amikor a Fiat-Chrysler és a tajvani cég tavaly bejelentette, elektromos autók fejlesztésére hoznak létre új vegyesvállalatot, mely Kínában gyártja majd termékeit. A terveket végül valamelyest átírta a PSA-csoport és a Fiat-Chrysler egyesülése, mely több hónapra meg is akasztotta a felek közti tárgyalásokat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.