Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 14:10

Jön a Foxconn-Stellantis vegyesvállalat

Vegyesvállalat alapítási szándékát jelentette be kedden az elektronikai gyártóiparban érdekelt tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry) és a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis.

HIRDETÉS

Vegyesvállalat létrehozásáról szóló, nem kötelező érvényű megállapodást írt alá kedden a főként elektronikai termékek bérgyártására specializálódott, egyebek mellett iPhone-okat is gyártó tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry), illetve a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Fiat-Chrysler és a PSA-csoport egyesülésével létrejött Stellantis. 

A két cég a megállapodás részeként 50-50 százalékos tulajdonrészt képvisel majd a Hollandiában bejegyzett Mobile Drive-ban, melynek fő profilja az autókhoz készült egyedi infotainment és telemetikai rendszerek, valamint az ezekhez tartozó felhős szolgáltatóközpont fejlesztése, illetve üzemeltetése lesz. A vegyesvállalat az elképzelések szerint független autóipari beszállítóként venne részt a jövőben az autógyártók által kiírt tendereken.

stellantis_foxconn_mobile_drive

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Mobile Drive komplett megoldásként hardvert, illetve szoftverhátteret egyaránt szállítana jövőbeli partnerei számára, utóbbi részét képezhetik különféle MI-specifikus megoldások, 5G-s mobilhálózati kommunikációs platformok és különféle smart cockpit megoldások.

A Foxconn és a Stellantis tavaly kezdett közeledni egymáshoz, amikor a Fiat-Chrysler és a tajvani cég tavaly bejelentette, elektromos autók fejlesztésére hoznak létre új vegyesvállalatot, mely Kínában gyártja majd termékeit. A terveket végül valamelyest átírta a PSA-csoport és a Fiat-Chrysler egyesülése, mely több hónapra meg is akasztotta a felek közti tárgyalásokat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 13:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.