Szerző: Koi Tamás

2021. május 18. 14:10

Jön a Foxconn-Stellantis vegyesvállalat

Vegyesvállalat alapítási szándékát jelentette be kedden az elektronikai gyártóiparban érdekelt tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry) és a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis.

HIRDETÉS

Vegyesvállalat létrehozásáról szóló, nem kötelező érvényű megállapodást írt alá kedden a főként elektronikai termékek bérgyártására specializálódott, egyebek mellett iPhone-okat is gyártó tajvani Foxconn (Hon Hai Precision Industry), illetve a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Fiat-Chrysler és a PSA-csoport egyesülésével létrejött Stellantis. 

A két cég a megállapodás részeként 50-50 százalékos tulajdonrészt képvisel majd a Hollandiában bejegyzett Mobile Drive-ban, melynek fő profilja az autókhoz készült egyedi infotainment és telemetikai rendszerek, valamint az ezekhez tartozó felhős szolgáltatóközpont fejlesztése, illetve üzemeltetése lesz. A vegyesvállalat az elképzelések szerint független autóipari beszállítóként venne részt a jövőben az autógyártók által kiírt tendereken.

stellantis_foxconn_mobile_drive

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Mobile Drive komplett megoldásként hardvert, illetve szoftverhátteret egyaránt szállítana jövőbeli partnerei számára, utóbbi részét képezhetik különféle MI-specifikus megoldások, 5G-s mobilhálózati kommunikációs platformok és különféle smart cockpit megoldások.

A Foxconn és a Stellantis tavaly kezdett közeledni egymáshoz, amikor a Fiat-Chrysler és a tajvani cég tavaly bejelentette, elektromos autók fejlesztésére hoznak létre új vegyesvállalatot, mely Kínában gyártja majd termékeit. A terveket végül valamelyest átírta a PSA-csoport és a Fiat-Chrysler egyesülése, mely több hónapra meg is akasztotta a felek közti tárgyalásokat.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:00

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.