:

Szerző: Koi Tamás

2021. március 30. 11:13

Felemásan zárta 2020-at a Foxconn

Felemásan zárta a tavalyi évet a világ legnagyobb szerződéses bérgyártója, a tajvani Foxconn. Az elsősorban okostelefonok, számítógépek és szerverek gyártására specializálódott vállalat nyereségét jelentősen csökkentette, hogy a vállalat igyekezett felgyorsítani az elektromos autók gyártására irányuló portfólióbővítést.

Az előzetes elemzői várakozásokat alulmúló negyedik negyedéves profitról számolt be hétfőn a világ legnagyobb szerződéses bérgyártója, a tajvani Foxconn, hiába fogyott minden eddiginél több általa gyártott okostelefon (elsősorban iPhone) az év végi időszakban. A csökkenésre magyarázat lehet, hogy a vállalat az utóbbi időszakban egyre többet költ arra, hogy mielőbb be tudja indítani az elektromos autók összeszerelését végző üzemeit.

A társaság tegnap publikált nem auditált negyedéves jelentése szerint a Foxconn nettó profitja a tavalyi október-decemberi periódusban 1,61 milliárd dollárnak megfelelő tajvani dollár volt, ami 4%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

foxconn_kapu
beléptetőkapu a foxconn egyik gyáregységénél

A társaság mindeközben 15%-kal, 70,13 milliárd dollárnak megfelelő tajvani dollárra tudta növelni árbevételét, ami jelentősen túlszárnyalja a cég saját, előzetes prognózisát, mely a mínusz 3 és plusz 3%-os sávba helyezte a változást.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az árbevétel-növekedés jelentős részét az egyebek mellett okostelefonok gyártásáért felelős fogyasztói elektronikai termékeket gyártó üzletágának jó teljesítményének köszönheti a tajvani óriáscég. A teljes árbevételhez csak ez az egy üzletág 63%-ban járult hozzá, köszönhetően annak, hogy a koronavírus világjárvány miatt az otthoni szórakoztatóelektronikai berendezések és az okostelefonok - többek közt az új iPhone-ok - gyártási megrendelési volumene jelentősen nőtt az egy évvel korábbi állapothoz képest.

Hasonló okokból számít 2021-ben éves szinten összességében 10%-os árbevétel-növekedésre a Foxconn, melynek részvényeinek árfolyama csak idén 41%-ot erősödött.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.