Szerző: Koi Tamás

2021. március 30. 11:13

Felemásan zárta 2020-at a Foxconn

Felemásan zárta a tavalyi évet a világ legnagyobb szerződéses bérgyártója, a tajvani Foxconn. Az elsősorban okostelefonok, számítógépek és szerverek gyártására specializálódott vállalat nyereségét jelentősen csökkentette, hogy a vállalat igyekezett felgyorsítani az elektromos autók gyártására irányuló portfólióbővítést.

Az előzetes elemzői várakozásokat alulmúló negyedik negyedéves profitról számolt be hétfőn a világ legnagyobb szerződéses bérgyártója, a tajvani Foxconn, hiába fogyott minden eddiginél több általa gyártott okostelefon (elsősorban iPhone) az év végi időszakban. A csökkenésre magyarázat lehet, hogy a vállalat az utóbbi időszakban egyre többet költ arra, hogy mielőbb be tudja indítani az elektromos autók összeszerelését végző üzemeit.

A társaság tegnap publikált nem auditált negyedéves jelentése szerint a Foxconn nettó profitja a tavalyi október-decemberi periódusban 1,61 milliárd dollárnak megfelelő tajvani dollár volt, ami 4%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

foxconn_kapu
beléptetőkapu a foxconn egyik gyáregységénél

A társaság mindeközben 15%-kal, 70,13 milliárd dollárnak megfelelő tajvani dollárra tudta növelni árbevételét, ami jelentősen túlszárnyalja a cég saját, előzetes prognózisát, mely a mínusz 3 és plusz 3%-os sávba helyezte a változást.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az árbevétel-növekedés jelentős részét az egyebek mellett okostelefonok gyártásáért felelős fogyasztói elektronikai termékeket gyártó üzletágának jó teljesítményének köszönheti a tajvani óriáscég. A teljes árbevételhez csak ez az egy üzletág 63%-ban járult hozzá, köszönhetően annak, hogy a koronavírus világjárvány miatt az otthoni szórakoztatóelektronikai berendezések és az okostelefonok - többek közt az új iPhone-ok - gyártási megrendelési volumene jelentősen nőtt az egy évvel korábbi állapothoz képest.

Hasonló okokból számít 2021-ben éves szinten összességében 10%-os árbevétel-növekedésre a Foxconn, melynek részvényeinek árfolyama csak idén 41%-ot erősödött.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról