Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 13. 16:45

Az Intel bemutatta 733 és 766 MHz-en működő Celeron processzorait

Az Intel két úja taggal bővítette népszerű Celeron proceszorcsaládját. A 733 és 766 MHz-en működő chipek továbbra is 66 MHz-es front side bus-t használnak és 0,18 mikronos csíkszélességgel készülnek. A chipeket a gyártó az 1000 dollárnál olcsóbb számítógépeibe ajánlja.

Az Intel szerint az új processzorokra épülő gépek 30 napon belül elérhetők lesznek. A Celeron 733 ára 112 dollár, míg a Celeron 766-ért 170 dollárt kell fizetni.

Az Intel erőteljesen terjeszkedik az 1000 dollár alatti gépek piaci szegmensében. Ezt mutatja, hogy ebben ez a két processzor már a hetedik és nyolcadik az idén bemutatott Celeronok közül. Egyes felmérések szerint ebben a piaci régióban az Intel részesedése közel 95 százalék.

Ez főként a Duron késői megjelenésének és az AMD platform magasabb árával magyarázható, valamint azzal, hogy az AMD processzoraihoz egyelőre nem áll rendelkezésre integrált grafikus vezérlővel bíró alaplap.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról