Szerző: Vörös Péter

2000. november 13. 12:01

Új, nagy felbontású kijelzők az IBM-től

[ZDNet News] A minőség állítólag az írott szövegnek megfelelő, a méret egyelőre 22" - sajnos fogyasztói kiszerelésben, tömeggyártásban még akár öt évet is várnunk kell az újdonságra. Az első példányt mégis egy évtizeddel az eredeti tervek előtt, a múlt héten elkészíteni a Nagy Kék-nek. Az USA Energiaügyi Minisztériumának Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriuma kapja az első 22"-os kijelzőket, de az IBM 2001-ben további szállításokat tervez.

Kai Schleupen, az IBM Watson Kutatási Központjának egyebek között kijelzőkért felelős vezetője szerint a technológiát először az azt leginkább igénylő high-tech cégek fogják kapni a gyógyszeriparban, a pénzügyi szektorban valamint kormányintézeteknél. Az új technológia kisebb méretű kijelzőkhöz való használata egyenlőre kihívást jelent a cég számára.

Az új kijelző felbontása: 3840x2400, ami összesen 9 millió pixelnek felel meg. A kijelző természetesen már az új, 16x10-es méretarányt használja, ezzel 2 teljes oldal megjeleníthető egymás mellett a kijelzőn.

Potenciális további felhasználás: ha sikerül megoldani a jobb áramfogyasztást, akkor akár e-könyvekhez is lehet használni az új IBM kijelzőt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról