Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 24. 12:39

Új PlayStation VR headseten dolgozik a Sony

A gyártó hivatalosan is megerősítette a PS5-höz szánt VR szemüveg érkezését.

Nem engedi el a VR szegmensét a Sony, a japán gyártó bejelentette, már dolgozik a bő négy éve debütált PlayStation VR következő, kifejezetten a PlayStation 5 konzolhoz szánt generációján - az új modell megjelenése azonban leghamarabb jövőre várható.

A headsetet bejelentő blogposztjában a cég egyelőre nem közölt műszaki részleteket a készülőben lévő eszközről, ugyanakkor "drámai" ugrásról beszélt mind a teljesítmény, mind pedig az interaktivitás tekintetében - a vállalat szerint a felhasználók nagyobb felbontásra, látómezőre, kifinomultabb mozgáskövetésre és bevitelre számíthatnak. A Sony azt is elárulta, az új PS VR egyetlen kábellel csatlakozik majd a PlayStation 5 konzolokhoz, a headsethez pedig új VR kontroller is érkezik, amely a PS5-höz tartozó új DualSense kontrollerek képességeiből merít, nagy hangsúlyt fektetve az ergonomikus kialakításra - a korábbi headsettel megismert PS Move vezérlőknek így búcsút inthetünk.

psvrill

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az új PlayStation VR még erősen fejlesztés alatt áll, így annak piaci rajtjára 2021-ben még nem érdemes számítani, a Sony szerint ugyanakkor a fejlesztői közösség már most dolgozik az új, VR környezetbe szánt tartalmakon - mint az IGN is kiemeli, az új eszközhöz tartozó fejlesztőkészletek kiosztását a Sony már megkezdte.

A PS5 konzollal persze a jelenleg kapható, első generációs PS VR headsetek és kontrollereik is használhatók, ahhoz ugyanakkora felhasználóknak egy adapterre is szükségük van - a készülék hardvere pedig mára nem mondható éppen korszerűnek, egyetlen, Full HD felbontású 5,7 hüvelykes kijelzőjével. Miután azonban a szerény hardverhez a VR szegmensben barátságosnak mondható árcédula társul, a PS VR riválisaihoz képest kifejezetten jól teljesített a piacon, mint a Sony idén év elején közölte, abból a 2016-os rajt óta több mint 5 millió darab talált gazdára. Az eladások lendülete ugyanakkor tavaly már erősen lefelé ívelt - láthatóan megérett tehát az eszköz a frissítésre.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.