:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 15. 09:27

Saját okosórán dolgozhat a Facebook

Külföldi lapértesülések szerint okosórát dobna piacra jövőre a Facebook, melynek hardvergyártó ambíciói régóta ismertek, ám eddig javarészt AR és VR eszközökkel kísérletezett a cég.

Tovább erősítené hardverportfólióját a Facebook, a világ közösségi szolgáltatását működtető cég jövőre egy saját fejlesztésű okosórát tervez piacra dobni - állítja a The Information. Az órával természetesen elsősorban üzeneteket lehetne küldeni és fogadni, ugyanakkor más okosórákhoz hasonlóan az eszköz fitnesszfunkciókat is ellátna.

A pletykák szerint az okosóra valamilyen Android-változatot futtatna (nem egyértelmű, hogy ez a Wear OS lenne-e), de a cég már javában fejleszti saját operációs rendszerét, melyet később többek közt az ilyen eszközökre szánna.

A lap informátorától úgy értesült, hogy a Facebook okosórája képes lesz mobilhálózati kapcsolatra, vagyis kvázi önálló működésre, azaz használatához nem lesz szükség okostelefonra, a mobilkapcsolaton keresztül a telefonálás és az üzenetküldés egyaránt működik majd - akárcsak a rivális termékeknél. A Facebook az új termékvonallal jelenleg jellemzően két nagy gyártó, az Apple és a Huawei által dominált területre próbál beférkőzni - mindkét cég kínálatában megtalálható olyan modell, mely mobilhálózaton keresztül direkt kommunikációra képes.

smartwatch_bike

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Facebook eddig jellemzően nem táplált erős hardvergyártói ambíciókat, bár nem titok, hogy egyes hardveres projekteken több ezren dolgoznak a cégnél. A vállalat Oculus és Portal divízióinál jelenleg mintegy hatezren dolgoznak, elsősorban AR és VR projekteken, illetve más viselhető eszközökön, elsősorban okosszemüvegeken, melyeket egy tavalyi bejelentés szerint a Ray-Bannel közösen tervez a cég.

A vállalat az említett eseményen egy csuklón viselhető kontrollert rendereit is felvillantotta, amely elektromiográfiára vagy röviden EMG-re épít, azaz a különböző izomrostok elektromos tevékenységét monitorozza és annak alapján tesz lehetővé nagy pontosságú vezérlést kézmozdulatokkal - ez utóbbi terméket ugyanakkor egyelőre nem tervezi piacra dobni a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.