:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 8. 09:53

Leállhat az iPhone 12 mini gyártásával az Apple

Nem elég kelendő a kompakt modell, a második negyedévben leállíthatja a gyártást a vállalat.

Nem kapkodnak a vásárlók az iPhone 12 széria legkisebb modellje után: mint az AppleInsider a JP Morgan ellátásilánc-elemzője, William Yang jelentésére hivatkozva beszámolt róla, az Apple az eredetileg tervezettnél számottevően kevesebb iPhone 12 minit gyárt le az idei első negyedév végéig, a második negyedévben pedig akár teljesen le is állhat a kisméretű készülékek gyártásával.

A jelentés alapján az eszközökből az első negyedévben mintegy 11 millióval kevesebbet készíthet el a cupertinói óriás - eszerint a vártnál kevesebb vásárló döntött a kompakt modell mellett az új iPhone szériából. Ezt CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) kutatócég korábbi jelentése is megerősíti, utóbbiban az elemzők arról számolnak be, hogy az Apple tavaly október és november hónapokban rögzített eladásainak mindössze 6 százalékáért feleltek az iPhone 12 mini készülékek.

iph12mini

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A visszafogott kereslet dacára a gyártó jó eséllyel nem kész egyetlen sorozat után elengedni a "mini" készülékvonalat. Yang értesülései szerint ugyanis az idei év második felében iPhone széria a 2020-ashoz hasonlóan négy modellből áll majd - ha az Apple folytatja az utóbbi két évben megszokott nevezéktant, ezek az iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max lehetnek. Az új készülékek hardveres újításai között az elemző kisebb notch-ra, izmosabb akkus üzemidőre, illetve jobb kamerára is számít. A csőben lévő generáció kapcsán az Apple a 12-es szériánál is ambiciózusabb, 80-90 millió modell legyártását tervezi.

Yang mindezek mellett egy lehetséges új iPhone SE modellről is beszélt, noha az 2021 helyett jövőre érkezhet meg. A predikció alapján még 2022 első felében napvilágot látó iPhone SE 3 megtartja majd a jelenlegi, ujjlenyomat-olvasós formatervet, ugyanakkor nem kizárt, hogy vele párhuzamosan egy az iPhone 11-ekre hajazó, olcsóbb modell is piacra kerül majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.