:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 9. 09:02

Nehezen tudja kiszolgálni az iPhone 12 Pro rendeléseket az Apple

Komponenshiány párosul a vártnál nagyobb vásárlói érdeklődéshez.

Alábecsülte az érdeklődést az iPhone 12 Pro modellek iránt az Apple, a vártnál jóval többen akarnak lecsapni a gyártó új külsővel és feltámasztott MagSafe-fel érkező idei okostelefonjaira. A kereslettel a gyártó eleve nehezen tud lépést tartani, a helyzetet pedig tovább nehezíti a piacon kialakult komponenshiány - mindezek miatt az iPhone 12 Pro rendeléseinél a vásárlóknak az Apple weboldala szerint 2-3 hetes várakozási időkkel kell számolniuk.

Mint a Nikkei Asia a gyártóhoz közel álló forrásokra hivatkozva beszámolt róla, az Apple több alkatrész beszerzésével hadilábon áll, egyebek mellett az okostelefonok tápellátásához szükséges chipekből, illetve a mélységérzékelő funkciókhoz használt lidar komponensekből sincs elég a záporozó megrendelések kiszolgálására. Az Apple a helyzet enyhítésére már az eredetileg az iPadek gyártására szánt alkatrészeket is elkezdte az iPhone 12 Pro modellekhez allokálni.

iphone12ill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az akadozó iPhone 12 Pro gyártás miatt üresedő polcokat a cupertinói óriás a korábbi modellekkel igyekszik feltölteni: mint a lap forrásai elmondták, a vállalat beszállítóitól összesen több mint 20 millió iPhone 11, iPhone SE, illetve iPhone XR modellt rendelt be, hogy az ősz második felében, az ünnepi időszakban, illetve 2021 elején ki tudja szolgálni a vásárlókat. Ahogy az új modellek, úgy az októberben vagy később összeszerelt iPhone 11, SE és XR készülékek doboza sem tartalmaz majd töltőadaptert, illetve fülhallgatót.

Ezzel párhuzamosan az iPhone 11 Pro, illetve iPhone 11 Pro Max gyártása leáll, hogy helyet adjon az új prémium modelleknek - de a Nikkei szerint a vásárlók sem kapkodnak a tavalyi zászlóvivők után, annak ellenére, hogy a mezei iPhone 11 továbbra is meglepően népszerű a piacon. Az iPhone 12 sorozatra beérkezett megrendelések darabszámát a lap egyébként 75-80 millióra teszi, ezek teljesítése a várakozások szerint ugyanakkor az ünnepi szezonig még biztosan döcögős lesz, valamikor jövő év elején érheti magát utol azokkal az Apple, mikor a vásárlási láz is csillapodik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.