Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 26. 07:44

Már saját megérzései alapján is cselekedhet az Alexa

Az Amazon virtuális asszisztensének az USA-ban már nem kell feltétlenül engedélyt kérnie a ház körüli teendőkhöz.

Önállósodik az Amazon virtuális asszisztense: az Alexa már kérdés nélkül is végrehajthat különböző otthoni feladatokat a felhasználók szokásaiból tanulva - persze csak ha az önálló működésre utóbbiak is rábólintanak.

Az online kereskedőóriás által "hunches" azaz "megérzések" névre keresztelt funkcióval az Alexa proaktívan igyekszik segíteni a ház körüli teendőkben, legyen szó a villanyok lekapcsolásáról vagy épp a fűtés automatikus beállításáról. Az asszisztens "megérzései" egyébként nem újak, a felhasználók szokásait a virtuális segéd már 2018 óta képes követni, illetve azok alapján cselekedni is - például automatizálni az esti villanyoltást - ugyanakkor egészen mostanáig ehhez mindig külön engedélyt kért a felhasználóktól.

00:59
 

Learn how Alexa can proactively act on Hunches

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Erre a legújabb frissítést követően már nem lesz feltétlenül szüksége, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol a megoldás első körben elrajtol. Az érdeklődő felhasználók az Alexa mobilalkalmazás beállításai között a "hunches" menüpontjában kapcsolhatják be annak automatikus működését - persze nem kell egyből az egész ház fölött átadniuk a kontrollt a virtuális segédnek, az appban meghatározható, hogy az Alexa milyen megérzések kapcsán cselekedhet kérdés nélkül. A funkció persze ugyanitt teljes egészében ki is kapcsolható.

Az Alexa legújabb frissítésével egy a energiafogyasztás-követő felület is érkezik, amellyel az asszisztenshez csatlakozó okosotthon-kiegészítők becsült fogyasztása tartható szemmel - legalábbis ha az eszközök támogatják a funkciót. A fentiekkel párhuzamosan továbbá az Amazon egy havidíjas biztonsági szolgáltatást is indít, Guard Plus néven: a havi 5 dolláros szolgáltatással, amennyiben az Alexa gyanús hangokat érzékel, emberi operátorokkal köti össze a felhasználót, akik szükség esetén értesíthetik a megfelelő hatóságokat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.