:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 26. 07:44

Már saját megérzései alapján is cselekedhet az Alexa

Az Amazon virtuális asszisztensének az USA-ban már nem kell feltétlenül engedélyt kérnie a ház körüli teendőkhöz.

Önállósodik az Amazon virtuális asszisztense: az Alexa már kérdés nélkül is végrehajthat különböző otthoni feladatokat a felhasználók szokásaiból tanulva - persze csak ha az önálló működésre utóbbiak is rábólintanak.

Az online kereskedőóriás által "hunches" azaz "megérzések" névre keresztelt funkcióval az Alexa proaktívan igyekszik segíteni a ház körüli teendőkben, legyen szó a villanyok lekapcsolásáról vagy épp a fűtés automatikus beállításáról. Az asszisztens "megérzései" egyébként nem újak, a felhasználók szokásait a virtuális segéd már 2018 óta képes követni, illetve azok alapján cselekedni is - például automatizálni az esti villanyoltást - ugyanakkor egészen mostanáig ehhez mindig külön engedélyt kért a felhasználóktól.

00:59
 

Learn how Alexa can proactively act on Hunches

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Erre a legújabb frissítést követően már nem lesz feltétlenül szüksége, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol a megoldás első körben elrajtol. Az érdeklődő felhasználók az Alexa mobilalkalmazás beállításai között a "hunches" menüpontjában kapcsolhatják be annak automatikus működését - persze nem kell egyből az egész ház fölött átadniuk a kontrollt a virtuális segédnek, az appban meghatározható, hogy az Alexa milyen megérzések kapcsán cselekedhet kérdés nélkül. A funkció persze ugyanitt teljes egészében ki is kapcsolható.

Az Alexa legújabb frissítésével egy a energiafogyasztás-követő felület is érkezik, amellyel az asszisztenshez csatlakozó okosotthon-kiegészítők becsült fogyasztása tartható szemmel - legalábbis ha az eszközök támogatják a funkciót. A fentiekkel párhuzamosan továbbá az Amazon egy havidíjas biztonsági szolgáltatást is indít, Guard Plus néven: a havi 5 dolláros szolgáltatással, amennyiben az Alexa gyanús hangokat érzékel, emberi operátorokkal köti össze a felhasználót, akik szükség esetén értesíthetik a megfelelő hatóságokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.