:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 10. 00:14

Az ATi bejelentette több monitort támogató Radeon VE grafikus kártyáját

AZ ATi ma bejelentette Radeon VE videokártyáját, amely HydraVision technolgóiája révén képes több kijelző támogatására.

A kifejezetten vállalati és otthoni felhasználói igényekhez tervezett videochip a sikeres ATi Radeon-on alapul, érdekessége hogy két DAC-t és CRT vezérlőt tartalmaz, ezen kívül támogatja a DVI-megjelenítőket 1600x1200 pixeles felbontásig és a TV-kimenetet is. Természetesen az ATi-tól szinte már legendás DVD-lejátszás hardveres gyorsításáról sem kell lemondania azoknak, akik a Radeon VE-t választják.

Bár a kártya ára (129 dollár) és szolgáltatásai egyértelművé teszik, hogy a Radeon VE a GeForce 2 MX ellenfele, az időtényező mégis ez utóbbi javára dönthet, ugyanis az ATi új kártyája legkorábban 2001 februárjában kerül az üzletekbe.

Az ATi Radeon VE legfeljebb 32 MByte DDR SDRAM memóriát támogat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.