:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 16. 09:06

Távozott az első számú magyar a Telenortól

Távozott a Telenor Magyarországtól a cég, illetve annak jogelődjének, a Pannon GSM-nek első magyar munkavállalója, Drozdy Győző, aki 1993-tól 2020-ig meghatározó szerepet töltött be a szolgáltatónál, illetve a magyar mobilszolgáltatói szektorban egyaránt.

Távozott a Telenor Magyarországtól a cég vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Drozdy Győző. A szakember a GSM-korszak elején, 1993-ban első magyar munkavállalóként csatlakozott a piac második számú szereplőjéhez, a Pannon GSM-hez, és bár egy ideig csak tanácsadóként dolgozott a Telenornak, műszaki-stratégiai tervezés területen meghatározó nyomot hagyott a szolgáltató elmúlt több mint negyed évszázados történelmében.

Drozdy 1955-ben született Budapesten, 1981-ben doktorált a Budapesti Műszaki Egyetemen, 1986-tól pedig hét évig Finnországban dolgozott félvezető technológiákon és távközlési megoldásokon. 1993-ban tért vissza Magyarországra, hogy részese legyen a hazai GSM-éra indulásának, ez év szeptemberében első számú munkavállalója lett a Pannon GSM Távközlési Rt.-nek. 

drozdy_3

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Pannon GSM - majd Telenor Magyarország - bő másfél évtizednyi kezdeti korszakát követően, 2011-ben a felsővezetés átalakítása mellett döntött az akkori vezérigazgató, Christopher Laska, aki megszüntette Drozdy vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgatói pozícióját. A szakember ezt követően a vezérigazgató stratégiai tanácsadójaként dolgozta ki többek közt a Telenor több évtizedes spektrumstratégiáját, így a cég elsősorban neki köszönheti sikeres szereplését az előző évtized több hatósági frekvenciaértékesítési eljárásán is.

Drozdyt a 2018-ban érkező új tulajdonos emelte vissza a legfelsőbb menedzsmentbe, az ismét létrehozott vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót adták neki (előtte két évig vállalati kapcsolatokért felelős alelnök volt). A szakember nyugdíjba vonulása előtti utolsó fontos feladata a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idén indult, 900 és 1800 MHz-es frekvenciasávok 2022-ben felszabaduló blokkjaira kiírt árverésre való felkészülés, illetve az értékesítési eljárással kapcsolatos stratégia kidolgozása volt - immár tanácsadóként.

A távozó vezető feladatait dr. Erdélyi Márk, a Telenor eddigi jogi igazgatója veszi át, aki 17 évvel ezelőtt csatlakozott a vállalathoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.