Szerző: HIRDETÉS

2020. december 3. 16:25

Tovább bővítette tárolótechnológiai portfólióját Fujitsu

A nagyvállalati informatika elmúlt évtizede elsősorban a felhőről szólt, amely több ponton is drámai átalakulásokat hozott magával, többek között a tárolótechnológiai területén.

A felhőt modern munkafolyamatok és új generációs alkalmazások egészítették ki, miközben a monolitikus, on-premise kiszolgált alkalmazások helyét fokozatosan vették (illetve még veszik is) át a különféle a mikroszervizek és az API-k, nem beszélve az ugyancsak egyre szélesebb körben alkalmazott gépi tanulásról. Mindezek dinamikus terjedése miatt szinte állandó téma az infrastruktúra-modernizáció, azon belül is elsősorban a szerverek és az adattárolás területe.

A folyamatosan és nagy ütemben (olykor exponenciálisan) növekvő adatmennyiség a fejlesztések legfőbb katalizátora, az igények szinte ugrásszerű változása mögött pedig az élvonalban állnak az AI-val kapcsolatos technológiák, elsősorban a már említett gépi tanulás. A vállalatok körében egyre nagyobb igény mutatkozik a villámgyors hozzáférésre, a hatékonyabb üzletmenethez és az új lehetőségek kiaknázásához rugalmasabb, gyorsabb betekintést szeretnének a döntéshozók, mely kiszolgáláshoz megfelelő tárolórendszer, így infrastruktúra modernizáció szükséges. Eközben számos vállalat többfelhős, azaz multicloud környezetben gondolkozik, amely optimális működéséhez ugyancsak szükségesek lehetnek különféle hardveres és szoftveres fejlesztések.

A nagyvállalati informatikában leginkább széles adatközponti portfóliójáról híres Fujitsu egy dedikált támogatói programmal segíti az átalakulást, illetve a bővítést. A cég kiemelt támogatást nyújt ügyfeleinek az egyedi adatkörnyezetükhöz legmegfelelőbb megoldás kiválasztásához, hogy az adatvezérlet digitális átalakulás végül lehetővé tegye a kívánt eredmények elérését. A nagy infrastruktúrát üzemeltető szervezetek számára a hatékony infrastruktúra-használat és –felügyelet komoly problémát jelenthet. A Fujtsu ezért úgy segít az ügyfeleknek üzleti előnyhöz jutni, hogy még a legnagyobb, legszéttagoltabb IT-rendszerekben is gondoskodik az adatvagyon kezeléséről és védelméről – a hálózat peremétől kezdve annak középpontján át egészen a felhőig, mindvégig az egyedi ügyféligényekhez igazodva.

A tanácsadási csomag részeként a Fujitsu új online eszközével adatérettségüket is felmérhetik a vállalatok, mindössze néhány perc alatt. Az eredmények alapján azonnal kiderül, hogy a különféle szervezetek mennyire állnak készen az adatvezérelt átalakulásra a versenytársakhoz képest, miközben testre szabott tippekkel gazdagodhatnak arra vonatkozóan, mire érdemes figyelniük a fejlődés ösztönzéséhez, hova érdemes inkább összpontosítani a további fejlesztéseket. A Fujitsu tanácsadóival együttműködve is igénybe vehető eszköz a Freeform Dynamics kutatócég segítségével kidolgozott módszertanra épül. A felmérés négylépcsős érettségi skálán helyezi el a résztvevőket a versenytársakhoz képest: "adathiányos", "adatokkal ellátott", "adatokkal támogatott" és "adatvezérelt".

A támogatás és a tanácsadás mellett a különféle infrastruktúra-termékek kapják a főszerepet. A Fujitsu adatközponti portfóliója komoly változáson ment végbe a közelmúlt során, a cég ugyanis saját technológiái és szolgáltatásai mellett partnerei kategóriavezető megoldásait is felvette kínálatába. A teljesség igénye nélkül a lista olyan neveket tartalmaz, mint a Microsoft, AWS, NetApp, VMware, Nutanix, Qumulo, Commvault, Veritas, vagy épp az SAP. Mindezt a Fujitsu olyan saját, jól ismert termékcsaládjaihoz tartozó adatközpontos termékekkel fejeli meg, mint például a legújabb ETERNUS és PRIMEFLEX tárolórendszerek.

eternus-1920x960

Az immár bő 20 éve fennálló Netapp szövetségnek hála a közelmúltban tovább bővült a Fujitsu tárolótechnológiai portfólióját. A Fujitsu NetApp technológiára épülő friss rendszerek az ETERNUS tárolóportfóliót gazdagítják, újabb megoldásokat kínálva a folyamatosan bővülő adattömegek optimális kezelésére. Az új, gyors és rugalmas NVMe-alapú ETERNUS AB all-flash rendszereknek köszönhetően már az 1. szintű alkalmazásoknál is a flash-technológia tekinthető az új sztenderdnek, a tároló ugyanis blokkszintű rendszerekre jellemző teljesítmény és hatékonyság mellett nyújt kiváló IOPS értékeket. Az ETERNUS HB néven bemutatkozott hibrid variáns blokkszintű tárolórendszerekéhez hasonló teljesítményt és hatékonyságot nyújt ugyancsak NVMe alapokon, de a hibrid tárolórendszerek jellemző alacsonyabb költségek mellett. A Fujitsu lényegében nem mást ígér az új ETERNUS tárolókkal, minthogy a konkurens rendszerekkel összevetve ugyanazt a teljesítményt jóval gazdaságosabban nyújtja, miközben nem kell semmiféle kompromisszumot kötni a megbízhatóság és rendelkezésre állás terén.

A népszerű ETERNUS sorozat mellett a PRIMEFLEX-et is továbbfejlesztette a Fujtisu. A PRIMEFLEX for VMware portfólió frissítésének hála immár az átemeléses (lift and shift) módszerrel működő konténerek is támogatottak. A konténerek és a Kubernetes képezik az úgynvezett felhőnatív alkalmazások alapját, és támogatják a modern alkalmazások többségét. A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware portfólió most már a VMware vSphere7 verziót is támogatja, amely lehetővé teszi a szervezetek számára a Kubernetes használatát a VMware Tanzu alapjain. Az üzemeltetők így olyan konszolidált, teljesen hibrid környezethez jutnak, amelyben egyidőben felügyelhetik a modern és a hagyományos alkalmazásokat. A virtuális gépek mellé konténereket helyezve használható a régi és az új környezet, így a szervezetek fokozatosan modernizálhatják munkafolyamataikat, minden alkalmazáshoz az éppen megfelelő felhőt vehetik igénybe – optimalizálva ezzel az infrastruktúrájuk teljesítményét és költségeit. Az egyes feladatok zökkenőmentesen migrálhatók a felhő és az adatközpont között, így a vállalatok dedikált DevOps szemléletet alkalmazva gyorsíthatják átalakulásukat.

A fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg a Fujitsu rendelkezik az ágazat egyik legkiterjedtebb tárolóportfóliójával, amely az all-flash, a hibrid és a szoftveresen vezérelt tárolók, a hiperkonvergens infrastruktúra, a szalagos tárolók és az adatbiztonsági célgépek szegmenseit egyaránt teljeskörűen lefedi.

[Az Fujitsu megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról