Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 6. 14:03

Rajthoz áll a Xiaomi első OLED tévéje

A Mi TV Master első körben Kínában lesz kapható, ahol a játékosokat is célba veszi.

Bemutatta első OLED tévéit a Xiaomi - persze egyelőre csak Kínában. A Master Series sorozat első modellje a gyártó ígérete szerint nem csak a filmnézés, de a játék során is megállja a helyét, miközben árazásával is igyekszik barátságos szinten maradni.

A Mi TV Master néven rajtoló televízió 65 hüvelykes, 4K felbontással, a méretes OLED panel továbbá 120 hertzes frissítési rátát produkál. Az egyébként az LG gyártósorairól származó panel ütős, 1000 nites maximális fényerőt, valamint 178 fokos betekintési szöget vonultat fel, továbbá a DCI-P3 színskála 98,5 százalékát lefedi - az eszközre a Dolby Vision, HDR és HDR10+ plecsnik is felkerültek. A játékosok fejét a gyártó az Automatic Low Latency móddal csavarná el, utóbbival 1 milliszekundumra állítható a készülék válaszideje - de VRR (Variable Refresh Rate), illetve HDMI 2.1 támogatása is ott van a pakliban.

mitvmaster

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ami a dizájnt illeti, a kávákat a Xiaomi szinte teljesen le tudta borotválni a készülék oldalairól, azok alig 4,6 milliméter vékonyak. Az eszköz egy alul középen elhelyezkedő, aránylag széles talapzaton nyugszik. A készülékházban két 12,5 wattos jobb- és baloldali hangszóró, illetve két 10 wattos "surround" hangsugárzó és egy 20 wattos, 50 hertzes, "ultraalacsony" frekvenciás mélynyomó is található. Mikrofonból mindjárt négy került a tévére, ezeken keresztül a Xiaomi saját virtuális asszisztense, a Xiao AI vezérelhető.

A tévében egy négymagos, Mediatek MT9650 SoC és egy Mali-G52 MC1 GPU található, 3 gigabájt RAM és 32 gigabájt belső tárterület mellett. Az eszköz hátoldalán három HDMI, két USB-A és egy S/PDIF és egy LAN csatlakozó is elfért, az eszközhöz emellett Bluetooth 5.0-n és 802.11ac szabványú Wi-Fin keresztül is kapcsolódhatunk. A készülék Kínában még a héten a boltokba kerül, 1840 dollárnak megfelelő áron - a nemzetközi terjeszkedésről egyelőre nem közölt részleteket a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról