:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 8. 16:22

Az Iomega bejelentette Predator nevű külső CD-RW egységét

Az Iomega a mai napon bejelentette Predator nevű külső CD-RW egységét. Az egység külső megjelenésében és funkcionalitásában is újat hozott a már jól ismert "cipősdoboz" kinézetű külső CD-egységek világába.

A Predator külseje cserélhető fedlapok segítségével szabható az egyéni igényekhez. Újdonság a lemezek elhelyezési módja: az eddig szokásos motoros-tálcás kivitelezés helyett a hordozható CD-játszóknál látott módon kell behelyezni a CD-ket. Az Iomega szerint ez a megoldás egyszerűbb, csendesebb és kíméli a lemezeket, ugyanis a motoros-tálcás mechanika könnyen megsérthette a rosszul behelyezett CD-ket.

Az egységben található CD-RW 8X sebességgel ír, 4X sebességel újraír és 32X sebességgel olvas CD-ket. Az USB 1.1 csatolófelület miatt a gyakorlati legnagyobb sebesség azonban 4X/4X/6X-ra korlátozódik.

A mellékelt szoftverek mennyisége szinte egyedülálló: a csomagban az Adaptec Easy CD Creator 4.0, az Adaptec DirectCD 3.0, az Adaptec Toast, a MusicMatch Jukebox Plus, az MGI PhotoSuite, az Iomega Quik Sync 2 és az Adobe ActiveShare programok találhatók. Továbbá két CD-R lemez és egy CD-RW lemez is lapul majd a dobozban a szükséges kébelek és a külső tápegység mellett.

A Predator decemberben kerül az üzletekbe. 2001-ben további csatlakozófelületekkel (PCMCIA, FireWire, USB 2.0) is elérhető lesz. A Predator USB 1.1-es verziója 269 dollárba kerül majd, a FireWire kapus kivitelért 349 dollárt kell fizetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.