Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 1. 14:31

Tovább erősíti középkategóriás SoC-kínálatát a Qualcomm

Alighogy megérkeztek az elődre épülő első komolyabb készülékek, máris lerántotta a leplet legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt középkateógirás okostelefonokba szánt rendszerchipjéről a Qualcomm.

Tovább bővíti középkategóriás okostelefon-rendszerchipjeinek kínálatát a Qualcomm, ahogy a következő évek trendjei alapján előreláthatóan ez a kategória képezi majd az okostelefon-piac húzószegmensét. A Snapdragon 732G, a tavaly bemutatott 730G utódja az elődmodellhez hasonlóan az átlagosnál nagyobb grafikus teljesítményt nyújtó, jellemzően gamereknek szánt készülékekbe kerülhet majd.

A Qualcomm tavaly áprilisban egyszerre mutatta be a Snapdragon 730 és 730G lapkákat - utóbbi a "hagyományos" kiszereléshez képest eleve 15%-kal gyorsabb grafikus magot tartalmaz, ehhez képest a Snapdragon 732G még további 15%-os teljesítménynövekedést ígér a gyártó szerint. A lapka a csekély mértékben tuningolt, 2,2 helyett 2,3 GHz-en ketyegő Kryo 470 Prime magnak köszönhetően eleve gyorsabb lett, az Adreno 618 GPU is kapott némi teljesítményoptimalizálást.

snapill

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Az új lapka elődjéhez hasonlóan tartalmazza a Qualcomm negyedik generációs AI-motorját és az X15 típusú LTE-modemet, mellyel legfeljebb 800 Mbps elméleti maximális sávszélesség csiholható ki az arra alkalmas rádiós hálózatból és konfigurációból. A Snapdragon 732G elsőként a Xiaomihez leányvállalata, a POCO építhet okostelefont.

A Snapdragon 732G-vel a Qualcomm idén immár a harmadik, középkategóriás okostelefonokba szánt, elsősorban játékosok által keresett modellekbe ajánlott rendszerchippel jelentkezik. A cég májusban leplezte le a Snapdragon 768G-t, melyet 5G-képes modemmel is elláttak, illetve a szintén 5G-képes Snapdragon 690-et.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 06:15

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!