:

Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 1. 14:31

Tovább erősíti középkategóriás SoC-kínálatát a Qualcomm

Alighogy megérkeztek az elődre épülő első komolyabb készülékek, máris lerántotta a leplet legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt középkateógirás okostelefonokba szánt rendszerchipjéről a Qualcomm.

Tovább bővíti középkategóriás okostelefon-rendszerchipjeinek kínálatát a Qualcomm, ahogy a következő évek trendjei alapján előreláthatóan ez a kategória képezi majd az okostelefon-piac húzószegmensét. A Snapdragon 732G, a tavaly bemutatott 730G utódja az elődmodellhez hasonlóan az átlagosnál nagyobb grafikus teljesítményt nyújtó, jellemzően gamereknek szánt készülékekbe kerülhet majd.

A Qualcomm tavaly áprilisban egyszerre mutatta be a Snapdragon 730 és 730G lapkákat - utóbbi a "hagyományos" kiszereléshez képest eleve 15%-kal gyorsabb grafikus magot tartalmaz, ehhez képest a Snapdragon 732G még további 15%-os teljesítménynövekedést ígér a gyártó szerint. A lapka a csekély mértékben tuningolt, 2,2 helyett 2,3 GHz-en ketyegő Kryo 470 Prime magnak köszönhetően eleve gyorsabb lett, az Adreno 618 GPU is kapott némi teljesítményoptimalizálást.

snapill

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új lapka elődjéhez hasonlóan tartalmazza a Qualcomm negyedik generációs AI-motorját és az X15 típusú LTE-modemet, mellyel legfeljebb 800 Mbps elméleti maximális sávszélesség csiholható ki az arra alkalmas rádiós hálózatból és konfigurációból. A Snapdragon 732G elsőként a Xiaomihez leányvállalata, a POCO építhet okostelefont.

A Snapdragon 732G-vel a Qualcomm idén immár a harmadik, középkategóriás okostelefonokba szánt, elsősorban játékosok által keresett modellekbe ajánlott rendszerchippel jelentkezik. A cég májusban leplezte le a Snapdragon 768G-t, melyet 5G-képes modemmel is elláttak, illetve a szintén 5G-képes Snapdragon 690-et.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.