:

Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 1. 14:31

Tovább erősíti középkategóriás SoC-kínálatát a Qualcomm

Alighogy megérkeztek az elődre épülő első komolyabb készülékek, máris lerántotta a leplet legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt középkateógirás okostelefonokba szánt rendszerchipjéről a Qualcomm.

Tovább bővíti középkategóriás okostelefon-rendszerchipjeinek kínálatát a Qualcomm, ahogy a következő évek trendjei alapján előreláthatóan ez a kategória képezi majd az okostelefon-piac húzószegmensét. A Snapdragon 732G, a tavaly bemutatott 730G utódja az elődmodellhez hasonlóan az átlagosnál nagyobb grafikus teljesítményt nyújtó, jellemzően gamereknek szánt készülékekbe kerülhet majd.

A Qualcomm tavaly áprilisban egyszerre mutatta be a Snapdragon 730 és 730G lapkákat - utóbbi a "hagyományos" kiszereléshez képest eleve 15%-kal gyorsabb grafikus magot tartalmaz, ehhez képest a Snapdragon 732G még további 15%-os teljesítménynövekedést ígér a gyártó szerint. A lapka a csekély mértékben tuningolt, 2,2 helyett 2,3 GHz-en ketyegő Kryo 470 Prime magnak köszönhetően eleve gyorsabb lett, az Adreno 618 GPU is kapott némi teljesítményoptimalizálást.

snapill

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az új lapka elődjéhez hasonlóan tartalmazza a Qualcomm negyedik generációs AI-motorját és az X15 típusú LTE-modemet, mellyel legfeljebb 800 Mbps elméleti maximális sávszélesség csiholható ki az arra alkalmas rádiós hálózatból és konfigurációból. A Snapdragon 732G elsőként a Xiaomihez leányvállalata, a POCO építhet okostelefont.

A Snapdragon 732G-vel a Qualcomm idén immár a harmadik, középkategóriás okostelefonokba szánt, elsősorban játékosok által keresett modellekbe ajánlott rendszerchippel jelentkezik. A cég májusban leplezte le a Snapdragon 768G-t, melyet 5G-képes modemmel is elláttak, illetve a szintén 5G-képes Snapdragon 690-et.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.