Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 27. 14:55

Nagyobb adatkeret és drágulás a Telenor új számlás portfóliójában

Megújította lakossági tarifaportfólióját a Telenor Magyarország, mely valójában két korábbi tarifát érintően járt érdemi változással. Mindkét esetben jelentősen nőtt az adatkeret, de közben a havi előfizetési díjak is emelkedtek.

Augusztus 27-től új lakossági havidíjas tarifákat kínál portfóliójában a Telenor Magyarország. A szolgáltató csütörtök délután kiadott sajtóközleményében részletezi, hogy a "növekvő mobilnet-fogyasztási szokásokra reagálva" újítja meg két tarifáját, melyek egyfelől a belépőszintet, másfelől a felső-közép szintet képviselik. A cseh PPF befektetői csoport többségi tulajdonában lévő társaság emellett ajánlórendszerrel igyekszik új előfizetéses ügyfeleket toborozni.

Az új portfólió által érintett két tarifa közül az olcsóbbik megoldásnak számító Telenor XS+ a korábbi Telenor XS-t váltja. A legfontosabb változás a szolgáltatások összetételében, hogy az operátor a tarifacsomagba integrált 100 percnyi belföldi beszéd mellett a korábbi 1 GB-os adatkeretet a háromszorosára, 3 GB-ra növeli. Nem ez ugyanakkor az egyetlen, az XS kategóriát érintő változás, hiszen ezzel egy időben a belépőszintű díjcsomag havi díja harmadával, 2990 Ft-ról 3990 Ft-ra emelkedik. 

telenor_sor

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Szintén lecserélődik a Hiper L néven árult díjcsomag, itt a korlátlan belföldi beszéd mellett az utódnak számító Hiper L+ tarifánál a 15 GB-nyi havi adatkeret jelentős mértékben, 100 GB-ra nő. A Hiper L+ díjcsomag mindezt a korábbinál ezer forinttal drágábban, 10990 Ft-os havi díj mellett kínálja, készülék nélkül, 11 havi tarifahűséggel.A két új csomag megjelenésével együtt a szolgáltató a korábbi, Telenor XS és Hiper L tarifacsomagok értékesítését október 1-ig fokozatosan lezárja.

A mostani változásokkal a havi díjas tarifák belépőszintjén a Telenor Magyarország új, Telenor XS+ tarifája lett a három szolgáltató hasonló árszegmensben versenyző megoldása közül a legdrágább. Aki elsősorban beszédre használja a mobilját és szimplán a legolcsóbb havi díjas előfizetést szeretné megkötni, az a Vodafone Magyarországnál található, havonta 2990 Ft-ba kerülő, 100 belföldi percet és SMS-t, valamint 2 GB-nyi adatkeretet tartalmazó Go Mini tarifával járhat a legjobban, aki viszont jellemzően csak adatforgalmat generál a telefonjával, az ennél is jobb lóra tehet a Telekom egységesen 35 Ft-os perc- és SMS-díj mellett 4 GB-nyi adatot tartalmazó díjcsomag-kombinációjával, melyért cserébe havonta 2390 Ft-ot kell fizetni.

A Hiper L+ tarifa 10990 Ft-os árpontján már valamivel szorosabb a verseny, a Vodafone ennyiért a Red Free nevű díjcsomaggal korlátlan belföldi és EU-s percet, SMS-t és belföldi adatot kínál, igaz, az adatforgalom sávszélesség-korlátos, így a letöltési sávszélességet 10 Mbps-ben maximálja a cég. A Telekom ennyi pénzért csak hálózaton belül nyújt korlátlan percet és SMS-t, bár adatforgalmi korlát a Vodafone-hoz hasonlóan itt sincs.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról