:

Szerző: Koi Tamás

2020. június 19. 12:18

Nyaralókba, utazásokhoz szánt mobilnettel újít a Telenor

Új, elsősorban nyaraláshoz és utazáshoz passzoló large screen mobilnet-csomagokat jelentett be a Telenor Magyarország. A "Hipernet Home+ Relax" konstrukció újdonsága, hogy a havonta fizetendő díj egy részét csak akkor kell megfizetni, ha az előfizetés által biztosított adatkeret használva volt.

Új konstrukcióval lép a magyar large screen mobilnet-piacra a Telenor Magyarország. A szolgáltató "Hipernet Home+ Relax" fantázianevű tarifáinak újdonsága, hogy a havonta fizetendő díj két részből tevődik össze, ebből az egyiket csak akkor kell megfizetni, ha az előfizetéssel ténylegesen bonyolítottak adatforgalmat. A szolgáltató szerint ezzel az új tarifák ideálisak lehetnek olyan, elsősorban időszaki jellegű használatra, melyek a nyári szezont nagy mértékben jellemzik (pl. ideiglenes internetelérés biztosítása nyaralókban, túrázáskor stb).

A Hipernet Home+ Relax csomag két konstrukcióban, havi 50 és 100 GB-os adatkerettel érhető el. A csomagok alap havi díja hűségvállalás nélkül egységesen 2000 Ft, 12 havi hűségvállalással 1000 Ft, 24 havi hűséggel, készülékvásárlás esetén pedig nulla Ft. A szolgáltató ezen felül a kisebbik csomagnál - készülékvásárlás és 24 havi hűségvállalás esetén - 30 napra 50 GB-nyi adatkeretet biztosít 5000 Ft-ért, a drágábbik tarifánál pedig 100 GB-ot 9000 Ft-ért - ezek a keretek, velük együtt a díjtételek automatikusan aktiválódnak abban az esetben, ha az előfizetéssel ténylegesen adatforgalmat bonyolít az ügyfél, függetlenül a forgalom mennyiségétől. 

telenor_-_sugar2

Ha a keret 30 napnál korábban elfogyna, további 50 vagy 100 GB-os adatcsomag aktiválható az előfizetésekhez. Az 50 GB-os csomag adatkeretéből 8,5 GB az EU-ban is felhasználható, a 100 GB esetében pedig ez a mennyiség 15,2 GB.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Készülékvásárlás és hűségvállalás nélkül a konstrukciók már jóval kevésbé tűnnek kedvezőnek, hiszen az alap havidíjon felül az adatkeret díja is jelentősen megnő ez esetben. Így ezekkel a feltételekkel az 50 GB-os keretet biztosító csomag összköltsége 30 napra 12 ezer forint, míg a 100 GB-osé 16 ezer forint lesz. Összehasonlításképpen a Telenor másik, large screen használatra szánt tarifacsaládjánál, a Hipernet Home+ -nál a 60 GB-nyi adatforgalomért havi 6290 Ft-ot, 150 GB-ért pedig 7590 Ft-ot kell fizetni hűség nélkül, vagyis a nyaralás után a szerződés következmények nélkül felmondható.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által közzétett, a különböző szegmensekre lebontott statisztikák alapján kijelenthető, hogy a Telenor egy alapvetően alig növekvő piacot próbál felrázni az új konstrukciókkal. A large screen mobilnet-előfizetések száma gyakorlatilag évek óta valamivel félmillió alatt stagnál, az egy előfizetésre vetített átlagos adatforgalom ugyanakkor jelentősen nőtt az elmúlt években, vagyis az ügyfelek egyre aktívabban használják ezeket az eléréseket is. A három nagy piaci szolgáltató közül a legnagyobb adatkeretet a large screen csomagokhoz hosszú ideje a Telenor adja, vélhetően elsősorban azért, mert a vezetékes üzletág hiányában nem teremt ezekkel a konstrukciókkal saját magának belső konkurenciát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.