Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 8. 01:52

A 3dfx megválik mexikói kártyagyárától

Mint ismeretes, a 3dfx az utóbbi időszakban meglehetősen nagy veszteségeket termelt. Ennek egyik oka a saját kártyagyár fenntartási költségei voltak. Most úgy tűnik, a cég megválik a juarezi (Mexikó) üzemétől.

Annak idején a 3dfx nem titkoltan a kártyagyártó kapacitásáért vásárolta fel - és tegyük hozzá, tette ilyenformán tönkre - az STB-t. A saját gyár, és a saját chip - saját kártya megoldás nem hozta meg a kívánt eredményeket és a 3dfx is jobb belátásra kényszerült: a kártyáit és a chipjeit ezentúl a Távol-Keleten gyártatja majd.

A 3dfx a Houlihan Lokey Howard & Zukin tanácsadó céget kérte fel az üzem értékesítésével kapcsolatos tervek elkészítésére és gyártókapacitésy kötött le a TSMC és az UMC félvezetőgyártó üzemekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról