:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 7. 22:32

Elemzők szerint túl drága a Bluetooth

A Meridien Research piackutató cég elemzése szerint a Bluetooth technológia tömeges elterjedése csak évek múlva várható. A Bluetooth chipek ma 27 dollárba kerülnek, ám ezt az árat 10-15 dollárra kellene csökkenteni ahhoz, hogy a techológia megfizethető és széles körben elterjeszthető legyen. Ám az elemzők úgy vélik, ez a folyamat sokáig elhúzódhat.

A MeritaNordenbanken, az egyik legagyobb skandináviai bank, amelynek közel 6,5 millió ügyfele van, Bluetooth-alapú fizetési rendszerek fejlesztésén dolgozik a Nokia-val karöltve. A bank szerint már 2001-ben be lehetne vezetni a Bluetooth-alapú bankterminálokat, és a Bluetooth-képes telefonokkal rendelkező ügyfelek egymás közti tranzakciói is könnyedén lebonyolíthatók lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.