Szerző: mz

2000. november 7. 21:25

A Siemens és a Toshiba közösen fejlesztik következő generációs mobiltelefonjaikat

[CNet] A Toshiba és a Siemens aktív tárgyalásokat folytatnak, a valószínűleg hamarosan megszülető megegyezés értelmében a két cég hosszú távú együttműködésben állapodik meg harmadik generációs mobiltelefonok fejlesztésére.

A fejlesztések olyan mobiltelefonok készítésére irányulnak, melyek alkalmasak képek és mozgókép továbbítására, természetesen a meglévő mobiltelefonoknál jelentősen nagyobb sebességgel. A két cég valószínűleg a marketing és az eladások területén is együttműködik majd.

Egy frankfurti elemző szerint a Siemens fő haszna az együttműködésben a Toshiba által hozott know-how lehet. Az európai gyártóknak, így nemcsak a Siemensnek, hanem a Nokiának vagy Ericssonnak is nagyobb tudásanyagra van szükségük a folyadékkristályos kijelzők gyártása és a miniatürizálás területén - márpedig a japánok kiváló eredményeket értek el ezeken a területeken.

A Toshiba neve elsősorban a notebookok piacán cseng jól, de a cég a mobiltelefonok területén is terjeszkedni szeretne. A Siemens fordított helyzetben van, mobiltelefonjai ismertek, notebookjaival pedig a felsőbb árkategória vásárlóit igyekszik megcélozni. Így a terjesztés területén is hasznot hozhatnak egymásnak. Új márkanévvel valószínűleg nem kell megismerkednünk, mert mindkét cég neve túl jól cseng ahhoz a maga területén - Európában és Japánban -, hogy feladják azt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról