:

Szerző: Koi Tamás

2020. május 19. 10:40

Otthagynák a japánok az amerikai távközlési piacot

Jelentős mértékben csökkentené az amerikai mobilpiac harmadik legnagyobb szereplőjében,  a T-Mobile US-ben képviselt tulajdonrészét a japán SoftBank Csoport. A befektetési bank állítólag a Deutsche Telekomnak adna el egy nagyobb részvénypakettet, ezzel a német multi többségi tulajdonosa lehetne a vállalatnak.

Egy rendkívül pocsék üzleti év után a gyorsan pénzzé tehető tulajdonok értékesítésével próbál levegőhöz jutni a japán SoftBank Csoport, mely helyi lapértesülések szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a T-Mobile US-ben képviselt tulajdonrészének részbeni értékesítéséről. A vevő az a Deutche Telekom csoport lehet, mely így többségi tulajdonosa lehet az amerikai mobilpiac harmadik legnagyobb szereplőjének.

Az ügyletről szóló pletykák alig egy hónappal azután röppentek fel, hogy hosszú huzavona után egyesülhetett a Sprint és a T-Mobile US az amerikai piacon - a SoftBank előbbi révén lett az összeolvadás utáni cég 24%-ának tulajdonosa, míg a Deutsche Telekom a részvények 43%-ával rendelkezik. Az egyelőre nem tudni, hogy a részarányok pontosan hogyan változnak majd, azaz mekkora tulajdonrészt ad el a SoftBank a német multinak, illetve ezért mekkora összeget kér cserébe.

softbank-group
Szon Maszajosi, a Softbank vezérigazgatója a cégcsoport éves jelentésének ismertetésekor

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Sprint és a T-Mobile US egyesülése elől idén februárban hárult el minden akadály, azóta a cég lényegében a T-Mobile égisze alatt működik, egyelőre megtartva a régi márkanevet. Az ügylet tető alá hozása nem ment simán, a cégek egyesülését ugyan a amerikai igazságügyminisztérium versenyhatósága tavaly nyáron jóváhagyta, az ügyletet több állami ügyész is bíróságon támadta meg, mondván, hogy a két szolgáltató összeolvadása az árak emelkedéséhez vezethet, ezáltal súlyosan károsítja a fogyasztói érdekeket. 

Az évekkel ezelőtt megkezdett tárgyalások után végül létrejövő üzletnek ráadásul a hírek szerint a végére nem tudott felhőtlenül örülni a német partner, tekintve, hogy a Sprint piaci kilátásai az eltelt idő alatt jelentősen romlottak. Éppen ezért felmerült, hogy a feltételeket bizonyos keretek közt újraszabják a felek, végül erre nem került sor, a SoftBank részvénypakettjének részbeni eladásával ugyanakkor az érintettek utólag rendezhetik az ügyet egymás közt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.