Szerző: Koi Tamás

2020. április 3. 09:00

Európában keres új akvizíciós lehetőségeket a Deutsche Telekom

Alighogy lezárult Amerikában a Sprint akvizíciója, a T-Mobile USA német tulajdonosa, a Deutsche Telekom máris tudatta, hogy újabb felvásárlási ügyletekben lehet érdekelt - ezúttal már Európában.

Hosszú évek kemény munkájának eredményeként tegnapelőtt lezárult az amerikai mobilpiac eddigi legnagyobb akvizíciós üzlete azzal, hogy a T-Mobile USA megszerezte az ország negyedik számú szolgáltatójának, a Sprintnek a tulajdonjogát. Az ezzel háromszereplőssé vált amerikai piacon a T-Mobile tulajdonosa, a Deutsche Telekom egyértelmű célja a piacelsőség, de az akvizíció lezárásával nem múlt el a német multi felvásárlási kedve.

A Deutsche Telekom vezérigazgatója, Timotheus Höttges szerdán a Bloombergnek arról beszélt, hogy az amerikai piaci konszolidáció után ideje Európában is hasonló lépéseket tenni, ha a kontinens tartani kívánja a versenyt Ázsiával vagy éppen Észak-Amerikával. A cégvezető szerint ezt elsősorban akvizíciók és összeolvadások útján lehet megtenni, a Deutsche Telekomnak pedig feltett szándéka, hogy Európában ehhez partnereket találjon.

hottges

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Höttges a telefonos interjúban rámutatott, hogy csak az uniós tagállamokban mintegy 100 mobilszolgáltató verseng egymással a korlátos spektrumerőforrásért és ezzel párhuzamosan az ügyfelekért, ami hosszú távon kedvezőtlen helyzetet szülhet a régió versenyképessége kapcsán. A Deutsche Telekom első embere az interjúban közölte, hogy a 26,5 milliárd dollár értékű amerikai megaüzlet tető alá hozását követően minden erejével azon lesz, hogy az európai szabályozási környezetet lehetőségeihez mérten úgy befolyásolja, hogy a piac jelentős mértékben konszolidálódhasson minden európai előfizető érdekében.

A nagy európai szolgáltatók számára régóta komoly fejfájást jelent, hogy az Unión belüli szigorú szabályozási keretrendszer, valamint a tagállamonként jelentősen különböző adózási környezet, illetve a tagországonként esetenként eltérő spektrumstratégia miatt rendkívül széttagozódó a kontinens mobilpiaca, ezzel többek közt lassítva az új, innovatív szolgáltatások megjelenését és uniós szintű gyors elterjedését.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 11:13

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.