Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 6. 14:28

Újjáéled a hitelkártya méretű digitális személyi asszisztens, a Rex

A Xircom újra kiadta a Rex digitális személyi asszisztenst, amely aprócska méreteivel mindenképpen figyelmet érdemlő termék. A Rex 6000 elődje, a Rex 5000 még 1997-ben került piacra, de a vásárlói érdeklődés igen csekélynek mutatkozott - akkoriban. A géppel kapcsolatban a legnagyobb probléma az adatbevitel volt, amelyet bonyolult billntyűkombinációkkal kellett elvégezni. Ám ez ma már a múlt.

A Xircom azóta megvásárolta a Rex gépekkel kapcsolatos jogokat és a mai napon egy új, sokkal korszerűbb verziót dobott piacra Rex 6000 néven. A gép méretei nem változtak, a dimenziói inkább hitelkártyát vagy PCMCIA bővítőkártyát idéznek, holott a Rex 6000 képességei nem sokban maradnak el a "nagyobb" gépektől, mint amilyenek például a Palm sorozat olcsóbb modelljei. A gép tömege is megdöbbentően alacsony, akkumulátorokkal együtt mindössze 40 gramm.


A Rex 6000 méretei lenyűgözőek

Az adatbevitel az érintésérzékeny kijelzőn megjelenő virtuális billentyűzet és a géphez adott "cerka" segítégével végezhető el. A Rex 6000 2 MByte flash memóriát tartalmaz, amelybe az alapvető programokon (telefonkönyv, határidőnapló, stb.) más szoftverek is letölthetők.

Az asztali vagy notebook számítógéppel való kommunikáció többféleképp mehet végbe. Vagy a Rex 6000-hez adott USB-s bölcső segítségével történhet az információcsere, vagy az aprócska gépet PCMCIA bővítőkártyaként csatlakoztatva van lehetőség adataink szinkronizációjára. A beépített programok a Microsoft Outlook-kal kompatibilisek.

A gyártó Xircom egy internetes portált (Rex.net) is üzemeltet a vásárlók számára, ahonnan friss híreket, információkat tölthetnek le a gépükre, majd később már off-line böngészhetik azt. Ez hasonlít a PalmOS és WindowsCE gépeknél már megismert AvantGo szolgáltatáshoz.

Állítólag már készülnek egy olyan Rex 6000-verzió tervei, amely a Handspring Visor kéziszámítógépek SpringBoard bővítőhelyére csatlakoztatható.

A Rex 6000 várhatóan idén decemberben kerül az üzletekbe, előzetes becslések szerint 150 dollár (~45000 Ft) körüli árat kérnek majd érte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról