Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 26. 11:00

Minden jegy árát teljes mértékben visszatérítik az MWC szervezői

A vaskos összegeket költő kiállítóknak többféle kompenzációs megoldást is kínál a GSMA.

Az okostelefonos és távközlési iparágak egyik legnagyobb globális rendezvénye, a 2020-as Mobile World Congress az elsők között esett áldozatul a COVID-19 járványnak: az esemény teljes lefújását a szervező GSMA február első felében jelentette be, miután a fő kiállítók sorozatosan elkezdtek kihátrálni a kongresszus mögül, a koronavírus jelentette kockázatokra hivatkozva.

Sokáig kérdéses volt, hogy a GSMA hogyan kompenzálja majd az elmaradt MWC résztvevőit, legyen szó a borsos árú jegyeket megvásárló látogatókról, vagy épp a hatalmas összegeket otthagyó kiállítókról, a szervezőknek azonban mostanra sikerült kidolgozniuk a várható kártérítési csomagokat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A GSMA közleménye szerint a látogatók, illetve résztvevők által vásárolt jegyek árát teljes mértékben visszatérítik, a vásárláséval megegyező fizetési módon. Azon ügyfelek, akik legfeljebb 5000 fontnak megfelelő összeget költöttek a rendezvényre két lehetőséget kapnak, a szervezők vagy 100 százalékban visszatérítik számukra az idén kifizetett összegeket, vagy azok 125 százalékát a következő három évben rendezett MWC-ken felhasználható kreditekké alakítják. Ez utóbbi esetben a 2021-es MWC-n az idén kifizetett összeg 65 százalékát, a 2022-es eseményen annak 35 százalékát, az esemény 2023-as állomásán pedig 25 százalékát számítja be a GSMA.

Azok a szervezetek, akik 5000 fontnál többet hagytak ott idén a rendezvény kasszájában, ugyancsak megkapják a fenti második opciót, esetükben azonban a GSMA nem ad módot a teljes összeg azonnali visszatérítésére, a 2020-as költségeknek mindössze 50 százalékát tudja így megtéríteni, legfeljebb 150 ezer font értékig. A szervezők továbbá azt ígérik, a 2021-es MWC árait nem emelik majd, azokat a rendezvény tavalyi állomásánál látott árazáshoz igazítják.

A visszatérítések tehát elsősorban a kisebb szereplőknek kedveznek, amennyiben a három évre elosztott, kreditalapú visszatérítéseket ugyanakkor mindenki igénybe veheti - még azok a cégek is, akik az MWC lefújása előtt hátráltak ki a rendezvény mögül. Az MWC következő állomását a GSMA tervei szerint 2021. március 1-4-ig rendezi meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról