Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 13. 06:00

Lefújták az idei Mobile World Congresst

A Nokia, a Deutsche Telekom és a Vodafone is kihátrált az esemény mögül, az egészségügyi kockázat túl nagy volt.

A legnagyobb vállalatok sorozatos kihátrálása után a szervezők lefújták az idei Mobile World Congresst, az okostelefonos és távközlési iparágak egyik legnagyobb rendezvényét. A barcelonai világkongresszus sorsa a koronavírus-járvány okozta kockázatok miatt már jó ideje kérdéses volt.

A lépés nem jön váratlanul, miután szerdán újabb, a rendezvény sarokköveinek számító vállalatok fújtak visszavonulót, köztük a Nokia (és vele a HMD), a Deutsche Telekom, a Vodafone és a BT. Kiállítótereikkel a vállalatok rendszerint hatalmas területeket foglalnak el az MWC csarnokaiból - amelyek idén üresen álltak volna. A vállalatok mind a koronavírus-járvány jelentette egészségügyi kockázatra hivatkozva döntöttek a távolmaradás mellett. Korábban többek között az Amazon, LG, Intel, Ericsson, Vivo, ZTE, Nvidia, Cisco, Sony, HMD, Volvo, a Facebook és a TCL is bejelentette, hogy idén nem vesz részt az eseményen.

mwcilll

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Wired értesülései szerint az MWC-t szervező GSMA gőzerővel próbálta elérni a spanyol kormánynál, hogy hirdessen egészségügyi vészhelyzetet - ez ugyanis lehetőséget ad az esemény lemondására úgy, hogy a keletkezett tetemes anyagi kárt az eseményre kötött biztosítás fedezze. Amennyiben azonban nincs kormányzati döntés az esemény lefújása mögött, a szervezetnek be kell nyelnie az összeget. Egyelőre nem tudni, hogy az elkaszált rendezvény okozta kár kit terhel majd. Az esemény elmaradása Barcelona városának is igen fájdalmas, a lap szerint ugyanis az MWC mintegy 14 ezer ideiglenes munkahelyet generál a városban, továbbá mintegy 492 millió eurót termel számára.

John Hoffman, a GSMA vezérigazgatója a Bloombergnek nyilatkozva arról beszélt, a koronavírus-járvány túl nagy globális egészségügyi kockázatot hordoz, hogy megtarthassák a február 24. és 27. közé tervezett rendezvényt, amely évről évre mintegy kétszáz országból több mint százezer résztvevőt vonz Barcelonába. Ez az MWC 33 éves történetében az első alkalom, hogy azt a szervezőknek le kell fújniuk - a rendezvény ugyanakkor nem az első, amelyet az eddig több mint ezer halálos áldozatot követelő koronavírus miatt mondanak le, többek között a szingapúri éves légi parádé, illetve a Forma-1 idei kínai nagydíja is erre a sorsra jutott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról