Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 5. 14:08

Az i850 chipkészlet hiánya miatt komoly előnybe kerülhet a DDR SDRAM

[Real World Technologies] Egy magát megnevezni nem kívánó alaplapgyártó szerint az i850 chipkészlet hiánya miatt kezdetben mindössze négy cég kínál majd alaplapokat az Intel Pentium 4 processzorhoz. Bár pontosan nem lehet tudni, melyik is ez a négy gyártó, egyesek szerint az ASUS, Gigabyte, MSI és AOpen termékeiről van szó.

Elterjedt a híre, hogy azok az alaplapgyártók, akik úgymond "kimaradtak az első körből", nem is készítenek i850-alapú alaplapot, inkább megvárják a VIA által fejlesztett PX266 chipkészletet, amely DDR SDRAM-ot támogat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a jövő évben a DDR SDRAM további komoly piaci részesedést szerezhet, egyes alaplapgyártók még azt is ki merik jelenteni, hogy 2001-ben a DDR SDRAM minden más memóriatípust ki fog szorítani a piacról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról