Szerző: Koi Tamás

2020. március 3. 13:18

Végérvényesen visszakorrigálja a kártyás percdíjat a Telenor

Április elején kivezeti portfóliójából a "Telenor Kártyás" pre-paid díjcsomagot a Telenor Magyarország, ettől az időponttól kezdve az új feltöltést követően automatikusan a "Hello Kártyás" díjcsomagba rakja a szolgáltató a korábbi konstrukciót használó ügyfeleket. A változás a perc- és SMS-díj 6 Ft-os emelkedésével jár, de a szolgáltató szerint ezt az opciók kompenzálják.

Idén áprilistól rosszul járhatnak azok, akik kizárólag beszélgetésre, illetve SMS-küldésre használják a telenoros feltöltőkártyájukat, amennyiben jelenleg a "Telenor Kártyás" konstrukciót veszik igénybe. Az operátor április 8-án kivezeti az érintett tarifacsomagot, helyette már csak a tavaly nyáron bevezetett "Hello Kártyás" csomag lesz elérhető - amire a fenti időponttól kezdődően az első egyenlegfeltöltés alkalmával automatikusan átvált a szolgáltató.

HELLO ÁREMELÉS

A Telenor honlapján a következőket írja a változások kapcsán: 

Ettől a naptól kezdve, ha Telenor Kártyás tarifát használsz, akkor az első egyenlegfeltöltéseddel - amely a törvény szerint ráutaló magatartással történő új szerződéskötésnek minősül – már büszkén tudhatunk a Hello Kártyások között. Onnantól kezdve már a Hello Kártyás tarifa feltételei szerint használhatod tovább a telefonszámodat. A hívószámod, a meglévő egyenleged és annak érvényességi ideje nem változik.

A szolgáltató által fentebb említett feltételek közé elsősorban a díjtáblázat sorolható, mely alapján a meglévő Telenor Kártyás ügyfeleknek a változást követően 19 Ft helyett egységesen 25 Ft-ba kerül egy percnyi beszélgetés, illetve 1 db SMS elküldése.

telenor_-_sugar2
telenor szaküzlet a sugár üzletközpontban

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Telenor weboldalán azzal indokolja a döntést, hogy a feltöltőkártyás ügyfelek jelentős része már okostelefont használ, számukra pedig egyre kevésbé meghatározóak az olyan szolgáltatások (illetve azok árazása), mint az SMS vagy a beszéd. A cég tájékoztatása szerint a Hello Kártyás csomagok között továbbra is elérhetők mobiladatot és hívásperceket egyaránt tartalmazó, ún. 2in1 perc+net csomagok, a megújuló adatjegyeket pedig a korábbinál kedvezőbb feltételekkel lehet igénybe venni ehhez a tarifához.

Bár a feltöltőkártyás konstrukciókat jellemzően a legfiatalabb és a legidősebb korosztály használja, nem érhető el semmilyen nyilvános statisztika arra vonatkozóan, hogy a feltöltős felhasználó bázison belül a különböző korcsoportok hogyan aránylanak egymáshoz. Az ugyanakkor jól látszik, hogy a feltöltős SIM-ek aránya a hazai mobilpiacon fokozatosan csökken, a meglévő ügyfeleket pedig igyekeznek újabb és újabb bevételgeneráló opciók vásárlására sarkallni a szolgáltatók.

BELENYÚLTAK A TUTIBA

A hazai piacon egyébként 2016. októberétől, a Vodafone Tuti tarifa bevezetését követően kezdődött jelentős ármérséklődés a feltöltős szegmensben, már ami az alapszolgáltatásokat illeti. A piros logós operátor ezzel a tarifával vezette be az akkor jellemzően 40-50 Ft-os perc- és SMS-díjakkal dolgozó feltöltős szegmensbe megdöbbentően kedvezőnek számító, 19 Ft-os perc- és SMS-díjat, melyet a két versenytársa hamarosan vagy időszaki akciókkal, vagy konkrét díjcsomagok bevezetésével lekövetett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról