Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 3. 12:10

Újabb félvezetőeladási rekord dőlt meg szeptemberben

[Semiconductor Business News] Szeptemberben a világszerte értékesített félvezetők értéke ismét megdöntött minden eddigi rekordot, jelentette be a Semiconductor Industry Association, ami a félvezetőgyártók egyfajta érdekszövetsége.

A szeptemberben eladott félvezetők összértéke elérte a 18,4 milliárd dollárt, ami 45,2%-os növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. Háromhónapos mozgóátlagot figyelembe véve a szeptemberben eladott félvezetők értéke 1,9%-al több, mint egy hónappal korábban.

A legnagyobb növekedés Japában volt tapasztalható, ahol a félvezetőpiac egy év alatt 51,2%-ot nőtt, az eladások augusztushoz képest 4,3%-kal voltak magasabbak. A kelet-ázsiai régió 46,6%-os növekedést produkált egy év alatt, az értékesített félvezetők értéke 1,2%-kal több, mint az előző hónapban.

Az Amerikai régió piaca 46,2%-ot bővült 1999 szeptemberéhez képest, míg 2000 augusztusához viszonyítva 0,9%-ot emelkedtek az eladások. Európában a félvezetőeladások értéke 35,9%-ot emelkedett egy év alatt, az előző hónaphoz viszonyítva 1,8%-os volt a növekedés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról