:

Szerző: mz

2000. november 2. 21:30

Az Ericsson szállítja a Pannon GSM GPRS rendszerét

[Pannon GSM] Három hónapon át tartó, kétfordulós kiválasztási folyamat eredményeképp az Ericsson lett a Pannon GSM Rt. GPRS szállítója. A tender végső lezárására hétfőn került sor, a szerződés aláírása rövidesen várható.

A csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatás műszaki hátterét biztosító GPRS (General Packet Radio Service) alap infrastruktúra szállítására kiírt tender első fordulójában szinte valamennyi szóba jöhető szállító részt vett. A második fordulóba, az úgynevezett rövid listára már csak két cég jutott. A kiválasztás szempontjait a szállítandó rendszer fejlettsége, műszaki megalapozottsága, a GSM hálózathoz való integrálhatósága, valamint a teljes ajánlat versenyképessége jelentették. Az Ericsson a világon ezidáig 55 szerződést kötött GPRS rendszer szállítására, ami közel 50 %-os piaci részesedést jelent.

A Pannon GSM GPRS alapú szolgáltatásai már induláskor országos szinten elérhetőek lesznek. A cég a kapacitások, a felhasználói igények fejlődésének megfelelő bővítésére 3 éves, 8-13 millió eurós fejlesztési tervet dolgozott ki. A jelenlegi GSM hálózat felkészítése a GPRS technológiára már befejeződött.

A Pannon GSM megítélése szerint azonban a GPRS bevezetésének minimális feltétele, hogy a piacon elérhetőek legyenek a szükséges végfelhasználói készülékek. Megfelelő minőségű és mennyiségű készülék kínálatra csak 2001. második negyedévében lehet számítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.