Szerző: Habók Lilla

2019. október 8. 08:45

Eltűnik az Instagram kukkoló funkciója

Még a héten eltűnik az a funkció Instagramról, ami a felhasználóknak segített mások követéseit és kedveléseit számontartani.

HIRDETÉS

Megszünteti az Instagram a mások instagramos tevékenységének megfigyelését segítő Following (magyarul: Követed) fület, amely egyébként a saját képeinkhez kapcsolódó aktivitások melletti aloldalon található. A funkcióval jelenleg látható, hogy a saját követettjeink mely profilokat kezdték még el követni, illetve milyen fényképeket és hozzászólásokat kedveltek. Tehát a megoldás azoknak jött legjobban, akik ismerőseik, kedvenc hírességeik tevékenységét igyekeztek lefülelni az alkalmazásban.

Lényegében a Twitter algoritmikus idővonalához hasonlít a funkció, ami mindkét helyen többnyire számunkra ismeretlen felhasználók tartalmait hozza az előtérbe. Az Instagramnál kevésbé tolakodó, de annál következetesebb módon. Elképzelhető, hogy a Facebook képes-videós közösségi oldalának eredeti célja is az volt még 2011-ben, hogy segítsen új tartalmakat felfedezni, és ezáltal tovább tartsa a felhasználókat a szolgáltatásban.

instagram_koveted_funkcio

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Végül a funkciót az Instagram egyáltalán nem a kukkolás megakadályozása miatt szünteti meg, hanem mert azt kevesen használták - nyilatkozta Vishal Shah, az Instagram termékigazgatója a BuzzFeed News-nak. Azaz a legtöbb felhasználónak fogalma sem volt, hogy a tevékenységeit a követőik nyilvánosan és csokorba gyűjtve láthatják. A TechCrunch tudomása szerint számtalan esetben ez a funkció buktatta le egyesek tiltott vagy privát szenvedélyeit mások számára. Segített rámutatni például egy párkapcsolatban is, mikor az egyik fél túl sokszor kedveli egy másik személy, akár például az exe képeit. Tehát egyfajta (nem kívánt) átláthatóságot hozott a felhasználók tevékenységébe.

A Követed fül fokozatosan tűnik el, de a cég közlése szerint a héten mindenkinél meg fog szűnni. Ezt követően a felhasználók már csak a saját tartalmaikhoz kapcsolódó aktivitásokat fogják látni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 20:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.