Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Visszahozza a Twitter a kronologikus idővonalat

Habók Lilla, 2018. december 19. 12:44

Kicsit visszább vett a Twitter az algoritmikus idővonal erőltetéséből, amely 2016 óta uralkodik a felületen. Néhány hónapja már teszteli a cég, hogy mi lenne, ha visszavezetné a kronologikus idővonal lehetőségét, most pedig egy új gombot vezet be a két idővonal közti váltásra.

Végre meghallgatta a Twitter a felhasználók kérését, és az algoritmikus idővonal mellett újra lehet majd használni az üzeneteket időrendi sorrendben mutató, kronologikus idővonalat is minden felhasználó számára. A kétféle idővonal közti váltás a jobb felső sarokban megjelenő "sparkle" gombbal lesz majd lehetséges -, amelyet egyébként néhány kiválasztott felhasználó esetében már hetek óta tesztel a vállalat. Azonban az alapvető beállítás továbbra is a cég számára kedvezőbb, algoritmikus idővonal marad.

Ha a felhasználó szeretne áttérni a kronologikus listára (Latest Tweets), akkor az új gombon keresztül teheti meg, de a rendszer nem őrzi meg a beállítást véglegesen. A cég kísérletezni szeretne azzal, hogy a felhasználók hányszor nyitják meg az időrendi üzenetlistát a "top tweetek" (magyar beállítás szerint az elsőként megjelenő "legjobb tweetek") helyett, és a jobban preferált beállításoknak megfelelően mutatja majd az oldal több ideig a hírfolyamot. A Twitter belátja, hogy vannak olyan események, mikor az időrendi sorrend fontosabb, például sportmérkőzések, egyéb élő tévéműsorok vagy a friss hírek megbeszélése közben, de a vállalat számára mégis az algoritmikus sorrend kedveltebb a növekedés miatt.

A Twitter szerint ugyanis a 2016 óta kizárólagosan megjelenő algoritmikus idővonal, a kiválogatott top tweetekkel növelte az elköteleződést, és több beszélgetést eredményezett. Márpedig a nagyrészt stagnáló felhasználószámot mutató közösségi alkalmazás számára annak megtartása, és a meglévő bázis aktivizálása kiemelt szempont. Ezzel a módszerrel leginkább azokat próbálja kiszolgálni a cég, akik csak alkalmanként tekintik meg a felületet, és gyors összefoglalót szeretnének kapni az aktuálisan fontos történésekről. Eközben viszont az appot gyakran használó, de csak a követettjeik véleményére kíváncsi felhasználók kedvét sikerült elvenni a szolgáltatástól. Nyilván mindkét közönséget szeretné megtartani a vállalat, ezért is vezette most be a két idővonal közti dinamikus váltás lehetőségét.

twitter_sparkle_idovonal

Az új funkciót az iOS felhasználók már a mai napon megkapják globálisan, de az androidos és asztali verziót használóknak még "pár hetet" várni kell, úgyhogy valószínűleg januárban érkezik meg hozzájuk az újítás. Ezzel együtt viszont a Twitter kivezeti a beállításokból a szeptember óta kísérleti okokból elérhető funkciót, amellyel teljesen ki lehetett lépni a "top tweetek" megjelenítéséből, mivel végeredményben az új funkcióval a vállalatnak még mindig több lehetősége marad az algoritmikus idővonalat mutatni, és lényegében továbbra is inkább ezt szeretné elérni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.