:

Szerző: Koi Tamás

2019. szeptember 2. 10:42

Kedvezményszinten is megkezdődött a Vodafone-UPC integráció

Nem sokat kellett várni az első marketingakcióra azt követően, hogy a Vodafone Magyarország egy több országot magába foglaló üzlet részeként integrálta a UPC Magyarországot.

Szeptember elsejétől kezdődően több kedvezmény is jár azoknak az előfizetőknek, akik a Vodafone-nál rendelkeznek mobilelőfizetéssel, ezzel párhuzamosan pedig a UPC Magyarországnál is van valamilyen vezetékes szolgáltatásuk - jelentette be hétfő reggel a szolgáltató. A Vodafone éppen egy hónappal ezelőtt vásárolta fel egy több országot is érintő nemzetközi üzlet részeként a UPC Magyarországot - a most bejelentett kedvezmények a két cég integrációjának legelső gyümölcsei lehetnek.

Ami jár az jár

A szolgáltató közleménye szerint mostantól minden olyan ügyfélnek automatikusan járnak a szeptember elején bevezetett kedvezmények, akik a Vodafone valamelyik Go vagy Red tarifájára fizetnek elő, illetve másik szolgáltatónál ugyanazokkal a személyes adatokkal (elsősorban név, lakcím) szerződött legalább egy vezetékes szolgáltatásra (tv, internet vagy vezetékes telefon). A kedvezmények közt egyebek mellett szerepel + 2 GB fix havi adatmennyiség, díjmentes hívás UPC-Vodafone és fordított irányba, valamint egyes díjcsomagoknál korlátlan videózás a Horizon Go alkalmazáson keresztül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nem kedvezmény, sokkal inkább az ügyfélelégedettséget növelő kezdeményezés a "WiFi pótló" opció, amivel a Vodafone és a UPC közös ügyfelei három napon keresztül korlátlan mobilnetet használhatnak abban az esetben, amennyiben "egyedi probléma" adódna a UPC vezetékes internetszolgáltatásukkal. Az akvizíció előnyeit a Vodafone és a UPC (nagy)vállalati ügyfelei is élvezhetik majd, bár ezzel kapcsolatosan nem közölt konkrétumokat a szolgáltató.

A fent felsorolt kedvezmények bevezetését a jövőben vélhetően újabb marketingakciók és egyéb, strukturális változások is követhetik majd az augusztusi akvizíció eredményeként. Így hosszabb távon alighanem elkerülhetetlen - noha erről a felek egyelőre nem nyilatkoztak hivatalosan - hogy a UPC márkanév idővel teljesen eltűnjön a magyar piacról. Mindez hatékonyabban szolgálhatná azt a célt, hogy a Vodafone mielőbb felvegye a versenyt a piacvezető Magyar Telekommal, a magyar távközlési szektor eddigi egyetlen integrált szolgáltatójával.

Mi lesz a többiekkel?

A Telekom évek óta kínál vezetékes- és mobil ügyfeleinek különféle kedvezményeket, a Magenta1 konstrukcióval a szolgáltató egyebek mellett készülék- és havidíj-kedvezményt biztosít, a mobilos előfizetéseknél pedig duplázza a havi adatforgalmat. A Magenta1 kedvezményekhez ugyanakkor nem elég egy vezetékes és egy mobilszolgáltatást felmutatni, előbbiből kettőre van szükség, illetve a kapott kedvezmény mértéke függhet a bevont vezetékes előfizetések számától is.

Most, hogy a Telekom mellett immár a Vodafone is kínál vezetékes-mobil bundle kedvezményt, lépéskényszerbe kerülhet a Telenor Magyarország, mely egyedüli mobil szereplő maradt a magyar távközlési piacon. Egyes piaci spekulációk szerint kézenfekvő, hogy idővel a Telenor Magyarország és a DIGI Távközlési Kft. valamilyen módon közelebb kerüljenek egymáshoz, ami megvalósulhat mind vezetékes, mind pedig mobilhálózati erőforrások esetlegesen kölcsönös megosztása révén, de akár akvizíció útján is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.