Szerző: Koi Tamás

2019. augusztus 23. 10:42

Nem mennek jól a nyomtatók, távozik a HP vezérigazgatója

Kis mértékben alulteljesíthet az előzetes elemzői várakozásokhoz képest a HP Inc. a harmadik üzleti negyedévben, ezzel párhuzamosan távozik a cég éléről Dion Weisler vezérigazgató.

Csaknem négy év után távozik a HP Inc. vezérigazgatói pozíciójából Dion Weisler, jelentette be a társaság tegnap délután. A cég ezzel párhuzamosan az előzetes elemzői várakozásokhoz képest gyengébb harmadik negyedéves jelentett és további romló tendenciát jelzett előre, ennek azonban a hivatalos közlemény szerint nincs köze Weisler távozásához, aki magánéleti okokra hivatkozva hagyja ott a céget.

weisler

Dion Weisler

Utódja november 1-jétől Enrique Lores lesz, aki több évtizede mérnökként kezdett a cégnél, mára pedig a HP nyomtató és képalkotó megoldásokat gyártó üzletágának elnöke. Lores aktív szerepet játszott a Hewlett Packard 2015-ös kettéválási folyamata során, amikor az addig egy cégként működő szervezetből létrejött a nagyvállalati termékekre fókuszáló Hewlett Packard Enterprise, illetve a hardveres divíziót tovább vivő HP Inc. A vezető emellett részt vett a Samsung Electronics nyomtató- és képalkotó üzletágának beolvasztási folyamatában, majd a részlegért felelős elnökké nevezték ki.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Bár a felvásárlást 2016-ban még kifejezetten optimista fennhangok kísérték, a HP Inc. éppen a nyomtató üzletág gyenge teljesítményének köszönhette a vártnál rosszabb harmadik negyedéves üzleti eredményeket. A cég tegnap közzétett harmadik negyedéves üzleti jelentése szerint a HP Inc. árbevétele a július 31-gyel záródó időszakban 14,6 milliárd dollár volt.

A társaság tegnapi bejelentése szerint Lores az elmúlt időszakban HP globális működését érintő stratégiai és üzletmeneti változtatásokat dolgozott ki, melyekről részleteiben októberben tájékoztatja a befektetőket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról