:

Szerző: Hlács Ferenc

2018. június 29. 14:30

Mégsem érkeznek meg idén a lapfülek a Windows appokra

A Sets néven ismert funkciót még csiszolja a cég, egyelőre az Insider Preview-ból is kiveszi.

Mégsem érkezik meg a tavaly bemutatkozott Sets ablakfül-funkció a Windows 10-be, legalábbis idén. Ahogy a The Verge a Microsofthoz közeli forrásoktól megtudta, a vállalat úgy döntött, még teszteli és csiszolja egy ideig a megoldást, mielőtt élesben elérhetővé teszi. Ezzel párhuzamosan a cég a Sets funkciót az Insider Preview buildből is eltávolítja, a tesztelőknek szánt legfrissebb, 17704-es kiadás már nem tartalmazza azt.

A Sets a böngészőkből megismert lapfüles kialakítást volt hivatott a rendszer más felületeire is átvinni, amely segítségével az alkalmazás elhagyása nélkül, a fejlécen található egyes tabokkal lehet váltogatni az adott feladathoz szükséges különféle alkalmazások között, így téve hatékonyabbá a munkát. A Setsszel így egy ablakon belül a különböző munkamenetekhez tartozó alkalmazások csoportokba gyűjthetők, így áttekinthetőbb lehet a munkafelület. Ahogy arról már korábban megemlékeztünk, a Sets első ránézésre egyszerű fejlesztésnek tűnhet, a támogatáshoz szükséges, elsősorban a grafikus felületet érintő változtatások azonban nem triviálisak, ezért a kvázi publikus tesztelési fázis alatt csak bizonyos alkalmazásokra korlátozódott a funkció, mint az Edge vagy a Word.

sts

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft most az eddigi tesztidőszak alatt begyűjtött visszajelzéseket elemzi, majd azok alapján csiszolja tovább a Sets megjelenését és használhatóságát. A vállalat egyelőre semmilyen konkrétumot nem árult el a funkció későbbi élesedésével kapcsolatban, így egyelőre nem tudni, mikor számíthatnak annak érkezésére a felhasználók.

A vállalat már a tavalyi bejelentéskor is nagyon óvatosan fogalmazott a Sets elérhetősége kapcsán, semmilyen ígéretet vagy utalást nem tett annak megjelenésével kapcsolatban a Windows 10 stabil verziójában. Úgy tűnik ez akkor bölcs döntés volt a cég részéről, nem becsülte alá a Sets implementációja által jelentett műszaki kihívásokat. Pontos határidőről tehát egyelőre nem tudni, ugyanakkor az sejthető, hogy a vállalat több lépcsőben teszi majd elérhetővé a funkciót, először csak néhány alkalmazásban, feltehetően a Worddel és az Edge böngészővel kezdve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.