:

Szerző: Habók Lilla

2017. december 18. 12:38

Tömegközlekedéses navigációval frissült a Google Maps

Ha a felhasználók tömegközlekedés közben nem a térképet szeretnék nézni, hanem mással foglalkoznának a mobilon, akkor elindíthatják a Google Maps navigációját.

Fontos apró frissítéssel rukkolt elő a Google Maps, amely mostantól Androidon a városi tömegközlekedéssel és a távolsági közlekedéssel kapcsolatban is nyújt navigációs szolgáltatást, így a vezetéses navigációhoz hasonlóan folyamatosan értesítéseket is megjelenít az útvonalról. A vállalat célja a fejlesztéssel, hogy a felhasználónak utazás során ne kelljen folyton visszatérnie a térképhez például a megállónevek listája miatt, hanem a háttérben futó alkalmazás előre jelezze a szükséges információkat. Így a térkép használói megszakítás nélkül hallgathatnak zenét, olvashatnak híreket vagy közösségi médiát, miközben "nem szalasztják el a leszállást" - írja a közlemény.

Ha a felhasználó elindítja a navigációt, akkor azzal automatikusan bekapcsolja az értesítéseket. A rendszer felugró ablakban jelzi, mikor kell felszállni, illetve leszállni a vonatról vagy a buszról, mi az érkezés várható időpontja és az átszálláshoz szükséges jármű hány perc múlva indul. Továbbá az értesítő ablakban a haladás is folyamatosan követhető az adott útszakaszon. Azonban az eddigi tapasztalatok szerint a megváltoztatott útvonalat nem tudja automatikusan kezelni a rendszer, és bár az értesítőablak nem annyira zavaró, de a kikapcsolására nincs bezáró ablak (csak a navigáció megállítása).

google_maps_navigacio

Az értesítő ablak magától is felugrik a szükséges megálló előtt, de az értesítősávból folyamatosan követhető

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egy hónappal ezelőtt is frissült a térképes alkalmazás navigációs szolgáltatása, akkor a vállalat a közlekedési útvonalakat, megállókat és vendéglátóegységeket tette láthatóbbá színekkel a felületen. Az útvonalakhoz tartozó információkat már ettől kezdve kiemeli a térkép, így vonatozás közben az állomásokat, városi tömegközlekedésnél pedig a megállókat. Mostantól viszont nem kell egyfolytában térképet nézni ahhoz, hogy a felhasználó lássa a következő megállót, és hogy hol kell leszállnia.

A funkció ismerős lehet 2011-ből, mikor a térkép szintén rendelkezett a tömeg- és távolsági közlekedéshez szükséges navigációval, de ez egy frissítéssel kikerült a rendszerből, és éveket kellett várni az ismételt megjelenésére - hívja fel a figyelmet az Ars Technica. Ezúttal a funkció a közlemény megfogalmazása szerint kifejezetten az androidos alkalmazáshoz készült, de nem kizárt, hogy a későbbiekben iOS-en is megjelenik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.