Szerző: Gálffy Csaba

2017. június 29. 09:30

Rajongói kiadással tér vissza a Galaxy Note 7

Nem hagyja elavulni a Note 7-es készleteket a Samsung, néhány nap múlva piacra dobja a javított kiadást a tavalyi zászlóshajóból. A milliárdos veszteséget ez nem fogja betömni, de némi pénzügyi gyógyírt hozhat azért.

HIRDETÉS

A tavalyi év egyik legnagyobb konzumerelektronikai története volt a robbanó/gyulladó Galaxy Note 7, a hibás gyártási folyamatok miatt hibás akkukkal szállított csúcstelefon minden gyártó rémálmát testesítette meg. A Samsung mára jobbára maga mögött hagyta a mintegy 5 milliárdos mínuszt hozó kalandot, a koreai döntéshozóknak most már arra is van idejük, hogy a romeltakarításból hogyan lehetne kis pénzt csinálni.

A Note 7 visszahívásakor ugyanis éppen csúcson pörögtek a Samsung gyártósorai, emiatt a késve meghozott döntés nyomán rengeteg eladatlan telefon maradt a cég nyakán - az akkut kivéve abszolút csúcs CPU-val, kijelzővel, készülékházzal, kamerával, amelyek az elmúlt 8-9 hónapban sem avultak el teljesen. A cég még március végén jelentette be, hogy az eladatlan készleteket nem szándékozik kidobni, azokat újratervezett, teljesen biztonságos akkuval újra piacra dobja.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A telefonok Samsung Galaxy Note 7 Fandom Edition (FE) néven kerülnek majd a boltokba - a friss bejelentés szerint erre egészen július 7-ig kell várni, ekkortól lehet Dél-Koreában megvásárolni a telefonokat. A Wall Street Journal értesülése szerint mintegy 400 ezer darabbal készül a rajtra a Samsung, de ezt további szállítmányok is követik majd. Nem csak a hazai piacon lesz elérhető az eszköz, bizonyos mennyiséget más országokban is elérhetővé tesz a cég.

A Note 7-sagáról korábban többször írtunk. Az eredeti telefonról írt tesztünk itt olvasható (nekünk nagyon tetszett), a gyártási hibáról kiadott Samsung-jelentés összefoglalója pedig itt érhető el.

Az árazásról egyelőre annyit tudni, hogy 700 ezer koreai won alatt lesz a telefon, ami mintegy 160-170 ezer forintnak felel meg. Ez egy tavalyi csúcsmodellért meglehetősen baráti összeg lenne, ezzel a címkével itthon is labdába tudna rúgni a Galaxy Note 7 Fandom Edition.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 23:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.