Szerző: Gálffy Csaba

2017. június 29. 09:30

Rajongói kiadással tér vissza a Galaxy Note 7

Nem hagyja elavulni a Note 7-es készleteket a Samsung, néhány nap múlva piacra dobja a javított kiadást a tavalyi zászlóshajóból. A milliárdos veszteséget ez nem fogja betömni, de némi pénzügyi gyógyírt hozhat azért.

A tavalyi év egyik legnagyobb konzumerelektronikai története volt a robbanó/gyulladó Galaxy Note 7, a hibás gyártási folyamatok miatt hibás akkukkal szállított csúcstelefon minden gyártó rémálmát testesítette meg. A Samsung mára jobbára maga mögött hagyta a mintegy 5 milliárdos mínuszt hozó kalandot, a koreai döntéshozóknak most már arra is van idejük, hogy a romeltakarításból hogyan lehetne kis pénzt csinálni.

A Note 7 visszahívásakor ugyanis éppen csúcson pörögtek a Samsung gyártósorai, emiatt a késve meghozott döntés nyomán rengeteg eladatlan telefon maradt a cég nyakán - az akkut kivéve abszolút csúcs CPU-val, kijelzővel, készülékházzal, kamerával, amelyek az elmúlt 8-9 hónapban sem avultak el teljesen. A cég még március végén jelentette be, hogy az eladatlan készleteket nem szándékozik kidobni, azokat újratervezett, teljesen biztonságos akkuval újra piacra dobja.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A telefonok Samsung Galaxy Note 7 Fandom Edition (FE) néven kerülnek majd a boltokba - a friss bejelentés szerint erre egészen július 7-ig kell várni, ekkortól lehet Dél-Koreában megvásárolni a telefonokat. A Wall Street Journal értesülése szerint mintegy 400 ezer darabbal készül a rajtra a Samsung, de ezt további szállítmányok is követik majd. Nem csak a hazai piacon lesz elérhető az eszköz, bizonyos mennyiséget más országokban is elérhetővé tesz a cég.

A Note 7-sagáról korábban többször írtunk. Az eredeti telefonról írt tesztünk itt olvasható (nekünk nagyon tetszett), a gyártási hibáról kiadott Samsung-jelentés összefoglalója pedig itt érhető el.

Az árazásról egyelőre annyit tudni, hogy 700 ezer koreai won alatt lesz a telefon, ami mintegy 160-170 ezer forintnak felel meg. Ez egy tavalyi csúcsmodellért meglehetősen baráti összeg lenne, ezzel a címkével itthon is labdába tudna rúgni a Galaxy Note 7 Fandom Edition.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.