Szerző: Gálffy Csaba

2017. június 29. 09:30

Rajongói kiadással tér vissza a Galaxy Note 7

Nem hagyja elavulni a Note 7-es készleteket a Samsung, néhány nap múlva piacra dobja a javított kiadást a tavalyi zászlóshajóból. A milliárdos veszteséget ez nem fogja betömni, de némi pénzügyi gyógyírt hozhat azért.

A tavalyi év egyik legnagyobb konzumerelektronikai története volt a robbanó/gyulladó Galaxy Note 7, a hibás gyártási folyamatok miatt hibás akkukkal szállított csúcstelefon minden gyártó rémálmát testesítette meg. A Samsung mára jobbára maga mögött hagyta a mintegy 5 milliárdos mínuszt hozó kalandot, a koreai döntéshozóknak most már arra is van idejük, hogy a romeltakarításból hogyan lehetne kis pénzt csinálni.

A Note 7 visszahívásakor ugyanis éppen csúcson pörögtek a Samsung gyártósorai, emiatt a késve meghozott döntés nyomán rengeteg eladatlan telefon maradt a cég nyakán - az akkut kivéve abszolút csúcs CPU-val, kijelzővel, készülékházzal, kamerával, amelyek az elmúlt 8-9 hónapban sem avultak el teljesen. A cég még március végén jelentette be, hogy az eladatlan készleteket nem szándékozik kidobni, azokat újratervezett, teljesen biztonságos akkuval újra piacra dobja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A telefonok Samsung Galaxy Note 7 Fandom Edition (FE) néven kerülnek majd a boltokba - a friss bejelentés szerint erre egészen július 7-ig kell várni, ekkortól lehet Dél-Koreában megvásárolni a telefonokat. A Wall Street Journal értesülése szerint mintegy 400 ezer darabbal készül a rajtra a Samsung, de ezt további szállítmányok is követik majd. Nem csak a hazai piacon lesz elérhető az eszköz, bizonyos mennyiséget más országokban is elérhetővé tesz a cég.

A Note 7-sagáról korábban többször írtunk. Az eredeti telefonról írt tesztünk itt olvasható (nekünk nagyon tetszett), a gyártási hibáról kiadott Samsung-jelentés összefoglalója pedig itt érhető el.

Az árazásról egyelőre annyit tudni, hogy 700 ezer koreai won alatt lesz a telefon, ami mintegy 160-170 ezer forintnak felel meg. Ez egy tavalyi csúcsmodellért meglehetősen baráti összeg lenne, ezzel a címkével itthon is labdába tudna rúgni a Galaxy Note 7 Fandom Edition.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról