Szerző: Hlács Ferenc

2017. március 17. 14:05

Újabb elbocsátások a GoPrónál

Nem tud talpra állni a GoPro, a cég további 270 dolgozójától köszön el, hogy lefaragja költségeit, alig néhány hónappal a 200 főt érintő tavalyi leépítés után.

HIRDETÉS

Tovább ritkítja sorait a GoPro, a vállalat kevesebb mint fél évvel az előző hullám után újabb dolgozóitól válik meg, hogy tovább csökkentse kiadásait. A sportkamera-gyártó ezúttal 270 alkalmazottjának int búcsút, miközben próbál kikerülni a kifejezetten mostoha tavalyi év árnyékából. A cég vezérigazgatója, Nick Woodman szerint a leépítésekkel a GoPro idén is nyereséges maradhat, a vállalat emellett így tartani tudja majd magát a 2017-re kitűzött ütemtervéhez is.

Az optimista közlemények ellenére a cég szénája nem áll túl jól, a gyenge 2016-os teljesítményre a Hero5 kamera csúszása, illetve a cég első drónjának sorozatos meghibásodása és visszahívása is erősen rányomta a bélyegét. A Forbes értesülései szerint a vállalat több alkalmazottját már az elmúlt napokban értesítette az elbocsátásról. Igaz a vállalat nem közölte, hogy pontosan mely részlegeket érintik a leépítések, a lap forrásai szerint az folyamatosan ritkítja virtuális valósággal és professzionális közvetítési megoldásokkal foglalkozó divízióit - ahogy az oldal fogalmaz, mára "senki nem maradt" hogy felügyelje ezeket a részlegeket. A legutóbbi hullámot emellett a PR, a marketing és a sales területen dolgozók is megérzik majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A GoPro legutóbb 2016 november végén eszközölt jelentős elbocsátásokat, a cég akkor alkalmazottainak 15 százalékától vált meg, ez nagyjából 200 főt jelentett - a frissen bejelentett leépítések ennek megfelelően a megmaradt dolgozói állomány közel 25 százalékát érintik. A létszámcsökkentés egyébként már tavaly januárban elkezdődött, akkor száz embernek intett búcsút a cég.

A vállalat lejtmenetét tavaly a drónpiaci rajt volt hivatott megállítani, a GoPro Karma drónja azonban a folyamatot nem lassította, helyette sorozatosan meghibásodó példányai magukkal rántották a céget a zuhanórepülésbe. A cégnek már az is komoly fejfájást jelentett, hogy a Karma bejelentése után közvetlenül megjelent a DJI hasonló célközönségnek szánt Mavic Pro négyrotorosa, a kegyelemdöfést azonban saját drónjainak lezuhanása adta meg. A cég azóta rendbe hozta a Karma hibáit, a gép azonban már jó esetben is csak langyos fogadtatásra talált.

Noha az elbocsátásokkal kétségtelenül jelentős költségeket faraghat le a cég, azok még látványosabbá teszik a GoPro nehézségeit, amit a részvényárfolyam is jól mutat: a leépítések hírére a vállalat részvényei a héten rekordmélységbe süllyedtek, több mint 40 százalékos visszaesés után 7,50 dollárnál álltak meg.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 14:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.