Szerző: Asztalos Olivér

2016. november 9. 11:58

Lezuhanhatnak a GoPro vadiúj drónjai

Visszahívja hibás drónjait a GoPro, a termékek nem biztonságosak, így a cég visszaadja a vételárukat. Az eset rosszkor jött, a cég amúgy is gyengélkedő részvényei tovább estek.

HIRDETÉS

Visszahívja szeptemberben leleplezett eddigi első és egyetlen drónját a GoPro. A Karma fantázianevű termék komoly hibával rendelkezik, négyrotoros gép spontán leállhat, ami repülés közben zuhanáshoz, ebből fakadóan pedig szélsőséges esetben akár személyi sérüléshez is vezethet. A GoPro egyelőre nem javította a hibát, így a vásárlók jobb híján egyelőre csak a pénzüket kaphatják vissza.

A cég már múlt heti pénzügyi beszámolójában említést tett a problémáról, akkor még csak a vizsgálat fázisában tartott a folyamat, nem volt szó visszahívásról, azt végül tegnap jelentette be a GoPro. A hibát nem részletezte a cég, rövid közleményében csupán annyit közölt, hogy az áramellátás környékén vannak problémák, a feszültség bármilyen előjel nélkül megszűnhet, ami értelemszerűen a rotorok azonnal leállásához vezet.

A Karma négyrotoros, összehajtható, a cég szerint kényelmesen elfér egy hátizsákban, és nem utolsó sorban egy háromtengelyes stabilizátorkart is tartalmaz, az arra rögzített kamerával így rázkódásmentes, egyenletes felvétel készíthető - a kar ráadásul ki is vehető a gépből, és egy markolatra szerelve manuális kamerastabilizátorként is használható.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A saját drón fejlesztésén már régóta dolgozott a cég, az logikus lépésnek tűnt a vállalat részéről, amelynek sportkamerái más gyártók távirányítós, vagy épp önállóan közlekedő repülőin már évek óta népszerű utasnak számítanak - a cég a Karma piacra dobásával a teljes pakkot maga szerette volna kínálni, konkurenciát állítva a DJI Mavic Prónak. A cég bő két hét alatt nagyjából 2500 darabot értékesített a 800 dolláros drónból.

A próbálkozás tehát eddig tiszavirág életűnek bizonyult, a kisiklás pedig érzékenyen érintheti a várakozásokat éppen alulteljesítő céget. A GoPro nem tudta megugrani a harmadik negyedéves, már amúgy is alacsonyabbra helyezett lécet, amit a vállalat vezetője gyártási problémákkal magyarázott, a szóban forgó drónból és a Hero5 kamerából sem tudott eleget szállítani a cég. A gyengébb eredmények hatására körülbelül 20 százalékot esett a részvényárfolyam, amibe most egy további 9 százalékos lejtőt karcolt a GoPro Karma.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 13:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.