Szerző: Habók Lilla

2016. december 16. 17:18

Átvenné az Android tárcsázó szerepét a készülő Skype-app

Egy felületen összegezné a Skype új alkalmazása a hívásindítást, az SMS küldést, a chatbotokat és a meglévő funkciókat. A Skype Mingo egyelőre nem hivatalos, de azért kipróbálható.

Megjelent egy új, natív hívást lehetővé tevő, alfa verziós alkalmazás a Goole Play-en Skype Mingo névvel. Egyelőre az app nem nyilvános, de várhatóan hamarosan hivatalos bejelentést is kap. Az alkalmazást megint az mspoweruser.com vette észre, amely a Microsoft Teams megjelenése előtt pár hónappal beharangozta az akkor még Skype Teams-nek hívott platformot is. Ezúttal valószínűleg tényleg egy új Skype app érkezik, és az alfa verzió le is tölthető az androidos mobilokra.

Egyszerre lehet natív hívásokat indítani, üzeneteket küldeni, címtárat kezelni, valamint chatelni, fájlokat és képeket megosztani, audió- és videóhívásokat indítani a Mingóval a Play Store leírása szerint - ezzel tulajdonképpen egy alkalmazás lefedne minden alapvető kommunikációs funkciót a telefonon. Az app a fotók alapján úgy néz ki mint a Skype, csak kibővített funkciókkal, amellyel valószínűleg a gyári tárcsázó szerepét is át tudná venni - erre az Android lehetőséget biztosít.

Az SMS-küldés már régóta ígért funkciója a Skype-nak, főleg, hogy a Facebook Messenger már rendelkezik ezzel a lehetőséggel, de abban a megoldásban nem lehet a csevegésen belül váltani chat és SMS között. Azt még nem tudni, hogy a Skype hogyan fogja ezt megoldani, mert az alfás Mingóban még nem elérhető ez a funkció a letöltőknek, de a csapat talán pont ennek a tesztelését végzi.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Nem maradhattak ki most sem a chatbotok a megoldásból, az app integrálja a Skype különféle botjait a felületen. Ezek közül több is csak az Egyesült Államokban érhető el, de vannak köztük globális megoldások, mint a korábbi üzenetekben kereső AI World Bot. Különböző partnerek tartalmaiban is képesek keresni a botok, például a lokációs adatok alapján éttermeket, szórakozóhelyeket vagy nevezetességeket feltérképező Foursquare, vagy pedig a magyar vonatkozással is rendelkező Skyscanner repülőjárat keresője. Természetesen a Skype botjai a Bing szolgáltatásait is igénybe tudják venni, akár hírek, képek vagy zenék keresőjét, illetve a Summerize összefoglaló készítő megoldást. Mindez elérhető lenne a tervek szerint az új Skype alkalmazásból.

A Microsoft nem nyilatkozott a Skype Mingóval kapcsolatban, egy szóvivője mindössze annyit tett hozzá, hogy a Skype folyamatosan végzi új funkciók fejlesztését és tesztelését. Ha nem is Mingo néven, de várhatóan valamilyen formában biztosan találkozhatunk majd a cég új alkalmazásával vagy néhány funkciójával.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 18. 18:03

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.