Szerző: Hlács Ferenc

2016. október 6. 14:15

A Samsunghoz kerül a Viv és az ex-Siri csapat

A Samsung kötelékében folytatják a munkát a Siri hajdani fejlesztői, a csapatot a gyártó Viv nevű virtuális asszisztensével együtt kebelezi be.

A Siri fejlesztői májusban nagy felhajtás közepette mutatták be új virtuális asszisztensüket, a Vivet. A termék a készítők szerint okosabb, mint az Apple termékeiről megismert virtuális segéd, komoly erőssége, hogy a felhasználók kéréseit-kérdéseit képes nem csak önmagukban, de az aktuális kontextusnak megfelelően értelmezni. A Viv dicsősége ugyanakkor csak néhány napig tarthatott, miután a bejelentésre bő egy héttel, fejlesztői konferenciáján a Google is leleplezte saját, hasonló képességekkel rendelkező termékét, a Google Assistantot, amely azóta okosotthon-kiegészítőiben és legújabb okostelefonjaiban is komoly hangsúlyt kapott.

A Vivet ezután több hónapos hallgatás övezte, egészen mostanáig: a cég bejelentette, rövidesen a Samsung zászlaja alá kerül, miután a koreai óriás felvásárolja az ex-Siri csapatot. Azt a felek nem árulták el, hogy a gyártó pontosan mekkora összegért kebelezi be a virtuális asszisztenst, az viszont ismert, hogy az akvirált, nagyjából harminc főt számláló cég továbbra is önállóan működik majd tovább a Samsung berkein belül.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A telefongyártó részéről logikus lépésről van szó, a piacon az Apple ellenpólusaként pozicionált cég fő riválisával ellentétben ugyanis nem rendelkezik hasonló szolgáltatással. Az Android platformon eddig hagyományosan a Google Now töltötte be a virtuális asszisztens funkcióját az izmos Google-keresőmotorra támaszkodva, a megoldás azonban lassan kevés lesz, ha a rendszert használó gyártók tartani akarják a lépést a területen. A tavasszal bejelentett Google Assistant már jóval kiterjedtebb funkcionalitást kínál, sokkal természetesebb beszédértelmezéssel, ez a szolgáltatás azonban exkluzívan az ismét telefongyártóvá avanzsált Google okostelefonjain lesz elérhető, a gyártópartnereknek így saját megoldás után kell nézni, ezt teszi most legújabb felvásárlásával a koreai cég is.

Bár a legtöbb virtuális segéd mögött tiszteletet parancsoló, kiterjedt AI-rendszer zakatol, amit a cégek kommunikációjukban is sietnek kiemelni, a Samsung valamivel szűkebbre veszi a mesterséges intelligencia fókuszát, ahogy a Recode által idézett Injong Rhee, a Samsung mobilos divíziójának műszaki igazgatója fogalmaz, a cég megközelítése sokkal "eszközközpontúbb", mint a konkurencia esetében, és elsősorban a készülékkel való interakció átalakítását célozza.

Hogy ez pontosan mit jelent majd a gyakorlatban, az a jövő év első felében derül ki, Rhee szerint ugyanis a technológia már a következő generációs Galaxy csúcstelefonokban feltűnik majd, a későbbiekben pedig a gyártó televízióiba és egyéb internetkapcsolattal rendelkező készülékeibe is utat talál.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 15:33

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!