Szerző: Hlács Ferenc

2016. szeptember 2. 15:02

Robbanó akkuk miatt állítja le a Note 7 forgalmazását a Samsung

Határozatlan időre lekerül a boltok polcairól a Samsung Galay Note 7, miután vásárlók világszerte legalább 35 felrobbanó telefonról számoltak be. A fiaskó nem is érhette volna rosszabbkor a céget.

Röviddel a piaci rajt után fel is függesztette legújabb csúcstelefonja, a Galaxy Note 7 árusítását a Samsung, miután több bejelentés is érkezett, melyek a készülékekben túlmelegedő, sőt felrobbanó akkumulátorokról számoltak be. A vállalat hivatalos állásfoglalást is közzétett az ügyben, eszerint a cég szeptember 1-ig világszerte 35 hasonló esetről értesült, amelyek kapcsán beszállítóival közösen már megkezdte a vizsgálatot. A gyártó a már megvásárolt készülékeket kicseréli, a boltok polcaira pedig egészen a meghibásodásokra vonatkozó vizsgálat lezárultáig nem kerülnek vissza a telefonok.

Noha közleményében a cég egyelőre nem beszélt a probléma pontos okáról, a The Guardian a gyártó mobilos üzletágának vezetőjére, Koh Dong-jinre hivatkozva azt írja, a cég már megerősítette, hogy az akkumulátorcellák hibájáról van szó, amelyet egy "apró probléma" okozott a gyártási folyamat során, amelyet nagyon nehéz volt azt kiszűrni. A vezető szerint a cég a Note 7-ek gyártásához két-három beszállítótól származó akkumulátorokat használ, noha a cégeket már nem nevezte meg, illetve azt sem közölte, melyik gyártó telepeinél fenyeget a meghibásodás - és a felrobbanás - veszélye. Annyi tudható, hogy a Kínában forgalmazott modellekben található eszközökben más akku dolgozik, mint az európai darabokban, és a régióban nem is jelentkezett a probléma.

00:44
 

Samsung Note 7 Caught Fire

Még több videó

Egy érintett felhasználó az Note 7 maradványaival

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A várakozások szerint a Samsungnak nagyjából két hétre lesz szüksége a malőr kezeléséhez - utóbbi komoly pofon a gyártó számára, főként miután a Note 7 a megjelenést követően világszerte kifejezetten jó sajtót kapott (mi is kifejezetten pozitív élményekkel váltunk el az eszköztől), és jókora kereslet is mutatkozott rá a piacon. A robbanó akkuk és az árusítás felfüggesztésének hírét a gyártó komolyan megérezte, a Reuters szerint a cég részvényei 2 százalékot estek a történtek hatására, amelyek 7 milliárd dollárt csaptak le a vállalat piaci értékéből.

A gyártó valószínűleg jobban örült volna, ha a probléma inkább a tavasszal bejelentett Galaxy S7-eket érinti, most ugyanis épp néhány nappal a legújabb iPhone bejelentése előtt kell romeltakarításba kezdenie, az akkuk talán nem is robbanhattak volna ennél érzékenyebb időben. Az érintett vásárlók a cégtől az ingyenesen hívható, 06-80-726-7864 ügyfélszolgálati számon kaphatnak tájékoztatást.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.