Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újabb felvásárlással bővít a Microsoft

Hlács Ferenc, 2016. június 20. 17:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Chatbotjait és a Cortanát is okosabbá tenné a Microsoft a frissen bekebelezett Wand Labs csapatával. Az ismeretlen összegért megszerzett cég a vállalat párbeszéd-mint-platform irányvonalát erősíti.

Mesterséges intelligencia és természetes nyelvfelismerés terén bővíti erőforrásait a Microsoft: a vállalat nem várta meg, míg elül a por a LinkedIn múlt heti bekebelezése után, máris új akvizíciót jelentett be, ezúttal a Wand Labs került a bevásárlókosárba. A felvásárlás összege ismeretlen, a 2013-ban alapított cég a TechCrunch értesülései szerint az évek során valamivel kevesebb mint 3 millió dollárnyi befektetést kalapolt össze.

David Ku, a Microsoft információs platformokért felelős alelnöke kiemelte, hogy az üzenetküldő alkalmazást fejlesztő cég technológiáját és a csapat képességeit a párbeszédre képes mesterséges intelligencia fejlesztésének területén fogják kamatoztatni. Az egyre felkapottabb terület áll a Sirihez hasonló virtuális asszisztensek, illetve az elmúlt év során gyorsan növekvő népszerűségű chatbotok mögött is. A Wand Labs fejlesztői emellett a harmadik féltől származó szolgáltatások integrálása, illetve a különböző párbeszédinterfészek tervezése terén is kiterjedt tapasztalattal rendelkeznek. A csapat várhatóan a Bing platformtervező divízióját fogja bővíteni, különös fókusszal az említett chatbotokra és az intelligens szolgáltatásokra.

A Microsoft idei fejlesztői konferenciáján egyértelművé tette, hogy a párbeszédet látja a következő generációs UI platformok alapjának. A megközelítés adja magát, hiszen a mobiltelefon-használat több, mint felében valamilyen beszélgetős-csevegős aktivitást végez a felhasználó. A chatbotokban rejlő potenciált az olyan szolgáltatások, mint a Slack sikere is kitűnően mutatja, amelyben különböző funkciókat az appban dolgozó botoknak üzenve érhetünk el.

Persze az okos chatbot hiába okos, ha nem fér hozzá a felhasználó által használt többi szolgáltatáshoz - ezért fontos a harmadik féltől származó alkalmazások integrálása. Ebbe az irányba mutat már a kezdetektől az Amazon Alexa asszisztense, illetve a nemrég lezárult WWDC-n végre az Apple is bejelentette, hogy megnyitja virtuális segédjét, a Sirit.

Az akvizícióval a Wand Labs korábbi tevékenységét lényegében teljesen felfüggeszti, saját csevegőalkalmazásait a felvásárlással már rövid úton törölte is a Play Store-ból és az Apple alkalmazásboltjából is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.