Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 29. 12:45

Lemond igazgatósági tisztségéről Paul Allen, a Microsoft társalapítója

A Microsoft társalapítója Paul Alen bejelentette, hogy lemond igazgatótanácsi tisztségéről, ezért úgy döntött, nem jelölteti magát újra a Microsoft november 9-én esedékes igazgatósági választásán. Allen továbbra is a Microsoft-nál kíván tevékenykedni, de már stratégiai tanácsadó szerepkörben.

A Microsoft társalapítója Paul Alen bejelentette, hogy lemond igazgatótanácsi tisztségéről, ezért úgy döntött, nem jelölteti magát újra a Microsoft november 9-én esedékes igazgatósági választásán. Allen továbbra is a Microsoft-nál kíván tevékenykedni, de már "stratégiai tanácsadó" szerepkörben.

"Igazgatótanácsi tagnak lenni egy olyan dinamikus és sikeres cégnél, mint a Microsoft nagyon időigényes feladat, és nagyon élvezetes volt ezzel foglalkozni. Ám ebben az új szerepkörben sokkal több időm lesz a termékekre és technológiákra koncentrálni és valóban jelentős dolgokat tudok véghezvinni" - nyilatkozta Paul Allen.

Allen egyébként jelentős mennyiségű Microsoft részvény birtokosa, egyes források szerint közel 200 millió papír van a birtokában. A Forbes magazin szerint ő az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb embere. Becslések szerint vagyona 36 milliárd dollárra rúg, jelentős részesedései vannak távközlési cégekben és nem utolsósorban övé a Portland Trailblazers kosárlabdacsapat és a Seattle Seahawks amerikai-futball egyesület.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról