Szerző: Voith Hunor

2015. június 24. 17:10

Szövetséget kötött az IBM és a Box

Hosszú távú együttműködési megállapodást jelentett be az IBM és a Box, melynek értelmében utóbbi cég felhős kollaborációs eszközei bekerülnek a Nagy Kék kínálatába - viszonteladói csatornán és termékintegráción keresztül is. A két vállalat a jövőben közös termékfejlesztésbe fog.

HIRDETÉS

Komoly növekedési lehetőséghez jutott az elsősorban vállalati felhasználókat célzó, felhős kollaborációs eszközöket és és tárhelyszolgáltatást kínáló Box, miután hosszú távú együttműködési megállapodást kötött az IBM-mel. Persze a "közösködés" előnyökkel jár mindkét fél számára, de az igazi nyertes kétségtelenül a jóval kisebb, idén januárban tőzsdére lépett Box. Az együttműködés keretében ugyanis az IBM felveszi viszonteladói csatornájába, továbbá számos termékébe (például CMS szoftverek, Watson analitika és a Nagy Kék saját vállalati kollaborációs platformja) is integrálni fogja a Box szolgáltatásait. Az IBM műszaki kérésre műszaki támogatást is biztosítani fog saját szakemberei által azon ügyfelei részére, akik a Boxot meglévő rendszereikbe szeretnék beépíteni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A másik oldalon a Box lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a szolgáltatásain belül feltöltött és kezelt adatokat az IBM jelenleg 46 adatközpontjának egyikében is tárolhassák. A kisebb vállalat számára ez több szempontból is jelentős lépés: egyrészt így a további növekedéshez egyelőre biztosan nem kell további saját adatközpontok létrehozásába beruháznia, másrészt az IBM globális adatközpont-hálózatát kihasználva a jövőben több olyan vevőt is be tud vonzani, amely adatbiztonsági szabályok miatt csak bizonyos régión belül tárolhatja az általa kezelt adatokat. A Box egyúttal magasabb fokú adatbiztonságot is biztosíthat, mert hozzáférést kap az IBM vonatkozó technológiáihoz. A két cég a jövőben részben fejlesztési tevékenységét is összehangolja, és közösen fognak tartalommenedzsment-megoldásokat készíteni, valamint beépíteni a Box szolgáltatásait az IBM iOS-es üzleti alkalmazásaiba.

A Re/code-nak adott interjújában a Box vezérigazgatója azt mondta, hogy a megállapodás előkészítésén a két cég vezetése fél évet dolgozott, és már most is számos olyan ügyfelük van, akik egyben IBM ügyfelek is. Korábban viszont műszaki szinten egyáltalán nem volt zökkenőmentes az együttműködés, pedig az igény megvolt rá – ezt mostantól orvosolni tudják, és például a Boxnál tárolt adatokat jóval könnyebb lesz direktben "megetetni" az IBM üzleti analitikai szolgáltatásaival.

A Boxnak rövid időn belül ez a második nagy jelentőségű partneri megállapodása. Egy hete a Microsofttal lépett szövetségre, melynek eredményeként első körben az Office-állományok közvetlenül a Box felületén is szerkeszthetőek, a jövőben pedig a Microsoft az Office alkalmazásokban elérhetővé teszi az egyes fájlok Boxszal történő megosztását, illetve a felhasználók közötti kollaborációt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.