Szerző: Voith Hunor

2015. június 24. 17:10

Szövetséget kötött az IBM és a Box

Hosszú távú együttműködési megállapodást jelentett be az IBM és a Box, melynek értelmében utóbbi cég felhős kollaborációs eszközei bekerülnek a Nagy Kék kínálatába - viszonteladói csatornán és termékintegráción keresztül is. A két vállalat a jövőben közös termékfejlesztésbe fog.

Komoly növekedési lehetőséghez jutott az elsősorban vállalati felhasználókat célzó, felhős kollaborációs eszközöket és és tárhelyszolgáltatást kínáló Box, miután hosszú távú együttműködési megállapodást kötött az IBM-mel. Persze a "közösködés" előnyökkel jár mindkét fél számára, de az igazi nyertes kétségtelenül a jóval kisebb, idén januárban tőzsdére lépett Box. Az együttműködés keretében ugyanis az IBM felveszi viszonteladói csatornájába, továbbá számos termékébe (például CMS szoftverek, Watson analitika és a Nagy Kék saját vállalati kollaborációs platformja) is integrálni fogja a Box szolgáltatásait. Az IBM műszaki kérésre műszaki támogatást is biztosítani fog saját szakemberei által azon ügyfelei részére, akik a Boxot meglévő rendszereikbe szeretnék beépíteni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A másik oldalon a Box lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a szolgáltatásain belül feltöltött és kezelt adatokat az IBM jelenleg 46 adatközpontjának egyikében is tárolhassák. A kisebb vállalat számára ez több szempontból is jelentős lépés: egyrészt így a további növekedéshez egyelőre biztosan nem kell további saját adatközpontok létrehozásába beruháznia, másrészt az IBM globális adatközpont-hálózatát kihasználva a jövőben több olyan vevőt is be tud vonzani, amely adatbiztonsági szabályok miatt csak bizonyos régión belül tárolhatja az általa kezelt adatokat. A Box egyúttal magasabb fokú adatbiztonságot is biztosíthat, mert hozzáférést kap az IBM vonatkozó technológiáihoz. A két cég a jövőben részben fejlesztési tevékenységét is összehangolja, és közösen fognak tartalommenedzsment-megoldásokat készíteni, valamint beépíteni a Box szolgáltatásait az IBM iOS-es üzleti alkalmazásaiba.

A Re/code-nak adott interjújában a Box vezérigazgatója azt mondta, hogy a megállapodás előkészítésén a két cég vezetése fél évet dolgozott, és már most is számos olyan ügyfelük van, akik egyben IBM ügyfelek is. Korábban viszont műszaki szinten egyáltalán nem volt zökkenőmentes az együttműködés, pedig az igény megvolt rá – ezt mostantól orvosolni tudják, és például a Boxnál tárolt adatokat jóval könnyebb lesz direktben "megetetni" az IBM üzleti analitikai szolgáltatásaival.

A Boxnak rövid időn belül ez a második nagy jelentőségű partneri megállapodása. Egy hete a Microsofttal lépett szövetségre, melynek eredményeként első körben az Office-állományok közvetlenül a Box felületén is szerkeszthetőek, a jövőben pedig a Microsoft az Office alkalmazásokban elérhetővé teszi az egyes fájlok Boxszal történő megosztását, illetve a felhasználók közötti kollaborációt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról