Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 26. 01:03

Handspring VisorPhone: Visor GSM modullal!

A Handspring hétfőn hivatalosan is bemutatta a VisorPhone nevű Springboard bővítőegységét, amivel a Visor kéziszámítógép egy csapásra GSM telefonná változtatható át. A bővítőkártya elemet, hangszórót, antennát és áramkapcsolót tartalmaz. A termék piacra dobásának várható időpontja ez év végére esik. A VisorPhone-t a belga Option International-lal együtt fejlesztették ki.

Telefonálásra természetesen fel lehet használni a Visor címjegyzékét, ahonnan kikeresve a keresett számot/hívót egyszerre tárcsázni is lehet. Hívás közben a Visor funkciói elérhetőek, pl. lehet jegyzetelni, számolni, stb. A szoftverrel a GSM-nél megszokott módon megjeleníthető a bejövő hívás telefonszáma, lehetőség van gyorstárcsázásra és konferencia hívásra, valamint részletes kimenő ill. bejövő hívás statisztikákra. A várhatóan 299$-ba kerülő cartridge révén lehetőség lesz kábel nélküli Web hozzáférésre is, valamint szöveges üzenetek küldésére.

Természetesen nem lehet megjósolni pontosan, hogy mi lesz a VisorPhone jövőre, de több érv is a siker ellen szól: a Visor + a VisorPhone + egyéb kellékek együttes ára jelentősen drágább, mint a mobiltelefonok többsége, mivel a Handspring közvetlenül értékesíti a szolgáltatást és a VisorPhone-t egyaránt és (legalábbis eleinte) nem támogatja azok árát (szemben a mobiltelefon társaságokkal). A másik tényező a készülék mérete és súlya: a VisorPhone-PDA kombináció a legtöbb mobiltelefonnál jelentősen nagyobb és nehezebb. Ezenkívül a VisorPhone csak a Handspring termékekkel működik, amelyek alig több, mint egy éve vannak a piacon.

A Handspring részvényárfolyama hétfőn 5,44$-ral (8,67%-kal) 68,19$-ra emelkedett.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.